Wikipedia відмовляється від карт компанії Google

00:00,
6 Квітня 2012
1202

Wikipedia відмовляється від карт компанії Google

00:00,
6 Квітня 2012
1202
Wikipedia відмовляється від карт компанії Google
У мобільному додатку Wikipedia для Android та iOS замість карт Google Maps використовуватимуться карти сервісу OpenStreetMap, повідомляється в англомовному блозі фонду Wikimedia.

Відмова, ймовірно, обумовлена планами Google стягувати плату з ресурсів, які використовують Google Maps, пише Cnet.news.

І це може бути схоже на правду, оскільки у блозі Wikimedia знаходимо таку цитату: «Попередні версії нашого додатку використовували карти Google Maps для відображення місцевості. Відтепер їх буде замінено на OpenStreetMap − відкрите та вільне джерело картографічної інформації, своєрідну «Картографічну Вікіпедію».

Платити за використання Google Maps потрібно у тому випадку, якщо кількість завантажень карт перевищує 25 тис. на день. При цьому плата складає від $4 до $10 за кожні тисячу понаднормових завантажень, нагадує Cnet.news.

OpenStreetMap, або OSM − проект некомерційний. Як і Wikipedia, він фінансується за рахунок добровільних пожертв, а редагувати карти може будь-який користувач.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
KDE
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду