У 2012 році 80% держзапитів щодо даних користувачів Twitter отримав від уряду США

00:00,
3 Липня 2012
1343

У 2012 році 80% держзапитів щодо даних користувачів Twitter отримав від уряду США

00:00,
3 Липня 2012
1343
У 2012 році 80% держзапитів щодо даних користувачів Twitter отримав від уряду США
Сервіс мікроблогів Twitter опублікував свій перший звіт щодо прозорості даних Transparency Report.

Перший Twitter Transparency Report містить дані за 1 січня– 30 червня 2012 року.

У майбутньому публікувати подібні звіти компанія обіцяє двічі на рік.

Протягом вказаного періоду Twitter отримав 849 вимог від урядів різних країн щодо розкриття інформації про користувачів. Переважна більшість таких запитів – 679 (80%) – надійшла від уряду США.

На другому місці за кількістю запитів опинилася Японія (98 запитів), а також Великобританія та Канада (11 запитів від урядів кожної країни).

Всього Twitter повністю або частково задовольнив 63% таких вимог, зокрема – 75% вимог уряду США.

Як відзначається у звіті Twitter, користувачі були проінформовані стосовно запитів у випадках, коли протилежне не обумовлювалося законодавчими нормами.

Також за останні півроку сервіс отримав шість вимог, підкріплених рішенням суду або поліцейськими ордерами, щодо видалення контенту, котрий суперечить законодавчим нормам тієї чи іншої держави.

Twitter також отримав 3378 заяв щодо порушення копірайту користувачами сервісу, і у 38% випадків керівництво мікроблогу видалило відповідний контент. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
West Coast, MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду