ФБР проводить операцію проти вірусу DNS Changer

00:00,
9 Липня 2012
1237

ФБР проводить операцію проти вірусу DNS Changer

00:00,
9 Липня 2012
1237
ФБР проводить операцію проти вірусу DNS Changer
Більше 300 тис. користувачів з усього світу, зокрема, із США та Великобританії, у понеділок можуть залишитися без інтернету через операцію ФБР із відключення серверів, котрими користуються хакери, повідомляє BBC.

Сервери були вилучені у листопаді 2011 року під час серії рейдів проти хакерів, що використовували вірус DNS Changer. Вірус, за даними BBC, уразив більше 4 млн. комп’ютерів.

Програма перенаправляла користувачів на рекламні сторіки, як зауважує BBC, хакери заробили на цій афері $14 млн.

За даними ФБР, DNS Changer і дотепер інфіковані комп’ютери користувачів з Італії, Німеччини, Індії, Австралії та Росії, проте найбільша кількість їх у США.

Протягом останніх декілької місяців бюро співпрацювало з антивірусними компаніями для того, щоб попередити жертв хакерів про те, що їхні комп’ютери інфіковані.

У результаті, за даними DNS Changer Working Group, кількість уражених комп’ютерів скоротилася з 4 млн. до 300 тис.

Під час операції ФБР після відключення серверів користувачі, котрі належать до цих 300 тис., можуть на деякий час втратити доступ до інтернету.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Techno-Lovers
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду