Джуліан Ассанж стане співавтором книги про майбутнє інтернету

00:00,
9 Жовтня 2012
1522

Джуліан Ассанж стане співавтором книги про майбутнє інтернету

00:00,
9 Жовтня 2012
1522
Джуліан Ассанж стане співавтором книги про майбутнє інтернету
У книзі Шифропанки: Свобода та майбутнє інтернету / Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet, говоритимуть про актуальні проблеми веб-футурології, пише Guardian.

Свобода думки в інтернеті, вплив на інтернет корпорацій та урядів, захист даних, інтернет-культура та дотримання авторських прав – навколо, зокрема, цих тем будуватимуть свою дискусію автори нової книги.

Ассанж відзначив, що давно бажав стати автором книги про свободу інтернету та те, що він називає «спротивом».

Втім, попередня спроба засновника WikiLeaks співпрацювати із видавничими структурами була не надто вдалою. У 2011 році він достроково розірвав угоду щодо випуску біографічної книги з видавництвом Canongate. Ассанж звинуватив Canongate у спробах спекулювати на його імені. Видавництво всеодно випустило книгу як «неавторизовану» біографію (свій аванс Ассанж, до речі, не повернув) – проте на видання чекав повний провал, писала Guardian у вересні 2011-го.

Шифропанки: Свобода та майбутнє інтернету / Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet вийде у друкованому та електронному вигляді 26 листопада, розповів The New York Times представник американського видавничого дому OR Books, який публікуватиме книгу.

Крім Ассанжа, повідомили у OR Books, авторами книги стануть «троє  ультрасучасних мислителів та активістів», ідеологи шифропанку, інтернет-діячі – американець Джейкоб Епплбаум (Jacob Applebaum), француз Джеремі Циммерманн (Jeremie Zimmermann) та німець Енді Мюллер-Магун (Andy Müller-Maguhn).

В основу книги буде покладено інтерв’ю Ассанжа з Епплбаумом, Циммерманом та Мюллер-Магуном, організоване у рамках його шоу The World Tomorrow для каналу Russia Today. При цьому, як заявив Циммерманн газеті Guardian, буде також додано «чимало нових цікавинок». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
OR Books
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду