Хакери розповсюджували неправдиву інформацію через один з Twitter-акаунтів Reuters

00:00,
6 Серпня 2012
1081

Хакери розповсюджували неправдиву інформацію через один з Twitter-акаунтів Reuters

00:00,
6 Серпня 2012
1081
Хакери розповсюджували неправдиву інформацію через один з Twitter-акаунтів Reuters
Ввечері 5 серпня невідомі хакери зламали один з Twitter-акаунтів інформагентства Reuters, повідомляє редакція Reuters.

Хакери змінила назву зламаного акаунта @ReutersTech на @ReutersME [Middle East, Близький Схід – MS].

Після зламу через акаунт від імені Reuters було розповсюджено близько 20 твітів із інформацією, яка не відповідає дійсності.

Зокрема, деякі твіти стосувалися числених втрат армії сирійських постанців у сутичках з урядовими силами.

Reuters зауважує, що коментар від представників Twitter отримати не вдалося, а саме інформагентство не має даних щодо того, хто стоїть за хакерською атакою.

Нагадаємо, у п’ятницю було зламано блог-платформу Reuters, через яку від імені журналістів інформагентства хакери також розповсюджували недостовірну інформацію.

В одному з таких повідомлень стверджувалося, що  повстанці придбали в Лівії хімічну зброю і готувалися контрабандою переправити її в Сирію. В іншому – про те, що повстанці готуються відступити в  Туреччину, зазнавши масових втрат від сирійських урядових військ. Обидва повідомлення мали на меті популяризувати пропаганду проти повстанців, які нещодавно досягли важливих успіхів у кампанії проти режиму президента Башара Асада, відзначав канал CBC.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Blackberrycool
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду