Проти Reuters вчинено кібератаку

00:00,
4 Серпня 2012
1126

Проти Reuters вчинено кібератаку

00:00,
4 Серпня 2012
1126
Проти Reuters вчинено кібератаку
Представники інформагентства Reuters заявили, що один з його сайтів було зламано у п’ятницю та використано для розповсюдження підробних повідомлень про повстанський рух Сирії. Це – остання  кібератака, вчинена хакерами проти  інформаційного агентства, яке висвітлює громадянську  війну  у близькосхідній країні, повідомляє CBC. 

Представники Thomson Reuters Corp. заявили, що було зламано блог-платформу, а також «сфабриковано фальшиві повідомлення, котрі приписувалися декільком журналістам  Reuters».

Після цього сайт деякий час не функціонував. Наразі сайт вже відкривається, однак  версії підробних повідомлень й досі можуть бути знайдені через інтернет-пошук.

В одному з таких повідомлень стверджувалося, що  повстанці придбали в Лівії хімічну зброю і готувалися контрабандою переправити її в Сирію. В іншому – про те, що повстанці готуються відступити в  Туреччину, зазнавши масових втрат від сирійських урядових військ. Обидва повідомлення мають на меті популяризувати пропаганду проти повстанців, які нещодавно досягли важливих успіхів у кампанії проти режиму президента Башара Асада, відзначає CBC.

Досі ніщо не вказує на те, хто  стояв за вчиненою у п’ятницю  кібератакою. Як   противники, так і прихильники сирійського  уряду регулярно брали участь в актах кіберсаботажу.

Медіаорганізації, яких прихильники  Асада вважають симпатиками справи  повстанців, неодноразово зазнавали атак. Серед них – канал Al-Jazeera, один з англомовних Twitter-акаунтів якого нещодавно зламала проасадівська група, відома як Сирійська електронна армія (The Syrian Electronic Army). Ця група обіцяла підняти хвилю нападів проти сайтів «фальшивої  революції».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
CBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду