Помер екс-видавець The New York Times Артур Сульцбергер-старший

00:00,
30 Вересня 2012
2281

Помер екс-видавець The New York Times Артур Сульцбергер-старший

00:00,
30 Вересня 2012
2281
Помер екс-видавець The New York Times Артур Сульцбергер-старший
Артур Окс Сульцбергер-старший, колишній видавець та голова ради директорів The New York Times, помер у віці 86 років в своєму будинку у Саутгемптоні, штат Нью-Йорк, після тривалої хвороби, повідомляє BBC.

Артур Окс Сульцбергер-старший (Arthur Ochs Sulzberger) народився 5 лютого 1926 року. У дитинстві він отримав прізвисько Панч, як у персонажа лялькового шоу Панч і Джуді.

Під час Другої світової війни Сульцбергер служив у корпусі морської піхоти, а у 1951 році, після закінчення університету, прийшов працювати репортером в The New York Times.

В 1963 році, у час, коли газета перебувала у глибокій фінансовій кризі, Сульцбергер очолив видання – і перетворив його в одного з найвпливовіших гравців світового медіабізнесу, у газету з мільярдними прибутками.

The New York Times Сульцбергер очолював більше 30 років, після чого передав управління своєму синові Артуру Сульцбергеру-молодшому.

«Панч, старий капітан морської піхоти, який ніколи не відступав у бою, був лютим захисником свободи преси», – йдеться в заяві Артура Сульцбергера-молодшого.

За час, коли NYT управляв Сульцбергер-старший, журналісти видання отримали 31 Пулітцерівську премію.

The New York Times належала родині Сульцбергів з 1896 року, коли газету придбав прадід Артура Сульцбергера-старшого Адольф Окс.

Сульцбергер-старший – палкий захисник впровадження сімейних цінностей у бізнес та сімейного управління бізнесом. Зараз NYT очолює вже четверте покоління родини Сульцбергерів.

Особливу популярність Артуру Сульцбергеру-старшому принесла перемога у Верховному суді США у справі проти адміністрації президента Ніксона щодо публікації секретних матеріалів Пентагону, які стосувалися В’єтнамської війни 1971 року. 

NYT відповіла відмовою на заклики адміністрації Ніксона зупинити публікацію матеріалів задля національної безпеки – газета наполягала на першій поправці до американської конституції, яка гарантує дотримання у країні принципів свободи слова.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Артур Окс Сульцбергер-старший / EW
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду