Нагороду «За свободу преси»-2012 присудили сирійському журналісту і афганській газеті

00:00,
20 Грудня 2012
1315

Нагороду «За свободу преси»-2012 присудили сирійському журналісту і афганській газеті

00:00,
20 Грудня 2012
1315
Нагороду «За свободу преси»-2012 присудили сирійському журналісту і афганській газеті
Про це повідомляється на сайті «Репортерів без кордонів» (RSF).

«Репортери без кордонів»(RSF), Le Monde і TV5Monde  відзначили цього року  нагородою «За свободу преси» (Press Freedom Prize) президента Сирійського центру медіа та свободи слова (Syrian Centre for Media and Freedom of Expression) Мазена Дарвіша (Mazen Darwish) та афганську щоденну газету 8Sobh.

Церемонія нагородження відбулася в редакції Le Monde. Генеральний секретар RSF Крістоф Делуар (Christophe Deloire) охарактеризував сирійського  журналіста як діяча, котрий «продемонстрував виняткову мужність перед обличчям небезпеки, і тепер розплачується за це свободою». Мазена Дарвіша було названо «Журналістом  2012 року».

Як відзначає RSF, у поточному році Дарвіш відіграв ключову роль в поширенні інформації про становище в Сирії – у той час, як в’їзд до країни було заборонено майже всім закордонним журналістам.

Агенти служби безпеки заарештували Дарвіша у лютому, під час рейду на офіс очолюваного ним Сирійського  центру медіа та свободи слова.

Відтоді його тримають у повній ізоляції, не допускаючи рідних і адвокатів. За даними RSF, деякі джерела відзначають, що журналіст потребує медичної допомоги і зазнає в ув’язненні тортур, інші джерела вважають, що його життю загрожує небезпека.

«Репортери без кордонів» наполегливо вимагають від режиму Башара Асада звільнення журналіста і правозахисника, йдеться на сайті медіаорганізації.

«Переможцем у категорії ЗМІ стала афганська ї газета 8Sobh, – повідомив Крістоф Делуар, – живий доказ того, що вільна, якісна журналістика може розвиватися в найтяжчих умовах у будь-якому куточку планети».

Засноване 2007 року журналістами та активістами за свободу медіа видання  публікує критичну інформацію та аналітичні матеріали щодо найбільш актуальних для Афганістану проблем.

«Репортери без кордонів» вже два десятиліття поспіль відзначають щорічною нагородою «За свободу преси» журналістів і ЗМІ всього світу, які «зробили значний внесок у захист та сприяння свободі преси». З минулого року  партнерами медіаорганізації  стали газета Le Monde і  телекомпанія TV5MONDE.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
RSF
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду