Міжнародні організації закликають звільнити сирійських захисників свободи слова

00:00,
16 Березня 2012
1139

Міжнародні організації закликають звільнити сирійських захисників свободи слова

00:00,
16 Березня 2012
1139
Міжнародні організації закликають звільнити сирійських захисників свободи слова
Із закликом  до офіційного Дамаску звільнити  голову  Сирійського  центру медіа та свободи слова Мазена Дарвіша та 7 його колег звернулася група міжнародних медіа- та правозахисних організацій, повідомляє Міжнародний інститут преси (IPI).

У зверненні із посиланням на власні джерела стверджується, що під час допитів та ув’язнення  Мазен Дарвіш  (Mazen Darwish) зазнав тортур.

Є підстави вважати, що його життю загрожує небезпека. До того ж, через погіршення стану здоров’я він потребує медичної допомоги.

Дарвіша та його колег утримують без права листування та спілкування у таборі військово-повітряних сил у Дамаску. Журналісти не мають змоги зустрічатися зі своїми колегами, рідними та адвокатами, наголошується у зверненні. При цьому проти  них офіційно не висунуто жодних звинувачень.

Як повідомляла «Телекритика» 16 лютого,  агенти служби безпеки вчинили рейд у  столичному офісі Сирійського центру медіа та свободи слова. Влада вдалася до нових  репресій проти єдиної  в країні неурядової організації, яка відстежує стан медіа та інтернету в країні. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Arabic Network
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду