WikiLeaks опублікував документи, де згадується Маргарет Тетчер

00:00,
9 Квітня 2013
1966

WikiLeaks опублікував документи, де згадується Маргарет Тетчер

00:00,
9 Квітня 2013
1966
WikiLeaks опублікував документи, де згадується Маргарет Тетчер
8-го квітня інтернет-портал  розмістив на сторінці Facebook посилання на 429 американських депеш зі згадуванням «залізної леді».

Нова серія документів охоплює період з початку 1970-х до 2010 року. «Рішуча, впевнена, дисциплінована, прямолінійна  і розумна» -  так  описана Тетчер в американських урядових документах 1975 року. Саме у цей час, 11 лютого 1975 року, Маргарет Тетчер очолила Консервативну партію.

Тим не менш, поки що не можна бути цілком впевненими у достовірності оприлюднених документів, повідомляє CNN. Представник держдепартаменту США Патрік Вентрел не став коментувати ці документи.

Згідно з публікаціями WikiLeaks,    Маргарает Тетчер «засяяла» на політичній арені Великобританії, з’явившись буквально «нізвідки». Її  прихід до влади визначальний також через те,  що на той момент вона мала дуже невеликий досвід.

«З підлеглими та ЗМІ вона поводиться твердо і трохи зверхньо. З колегами вона чесна та прямолінійна, іноді навіть надмірно делікатна», - так описували в американських депешах «залізну леді», йдеться на сайті WikiLeaks.  Дипломати передбачали, що за Тетчер майбутнє: «Якщо їй коли-небудь судилось стати першою в історії Великобританії жінкою прем’єр-міністром, то їй потрібно створити більш людяний імідж та розширити партійну платформу».    

Нагадаємо, що у понеділок 8-го квітня стало відомо про смерть Маргарет Тетчер. Ця звістка «за декілька хвилин поширилася у кіберпросторі як лісова пожежа», зазначила британська  Press Association.  Газети та провідні блоґи усього світу віддали їй шану,  цілодобово новини швидко переключалися на кончину «залізної леді». 

Фрази "#MargaretThatcher" та "#Ex-Prime Minister Thatcher"   стали  світовими  трендами у Twitter, інші фрази, пов’язані з її іменем швидко формували нові хештеги.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.nation.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду