Джуліан Ассанж відповів на критику Anonymous

00:00,
16 Жовтня 2012
1170

Джуліан Ассанж відповів на критику Anonymous

00:00,
16 Жовтня 2012
1170
Джуліан Ассанж відповів на критику Anonymous
Засновник сайту Wikileaks адресував листа представникам хакерського руху у відповідь на їх заяву про припинення співпраці.

Відносини між Wikileaks та Anonymous зіпсувались ще на початку жовтня: хакерська група у Twitter написала гнівне повідомлення, побажавши Wikileaks  «горіти у пеклі».

Причиною конфлікту стало введення платного доступу до матеріалів на Wikileaks, які містять «зливи» на тему  виборів президента у США.   Якщо читач клікає на такий матеріал, на екрані з’являється баннер з проханням перерахувати пожертвування для розвитку ресурсу.  «З таким вчинком ви втратити всіх друзів», - так зреагували Anonymous на це нововведення.

В іншому Twitter-акаунті хакерів з’явилось повідомлення схожого змісту: «Це кінець ери. Ми відписались від Wikileaks та припинили свою підтримку. Це була чудова ідея, зруйнована егоїзмом». «Хактивісти» вважають, що Wikileaks все більше перетворюється на проект однієї особи, а боротьба за свободу інформації стає другорядною. 

Варто відзначити, що ці два ресурси завжди перебували у дружніх стосунках. Хакери неодноразово атакували сайти противників Wikileaks, зокрема здійснили серію атак на Visa, MasterCard і PayPal, коли ці системи відмовились обслуговувати рахунки Wikileaks.

Джуліан Ассанж відповів активістам листом. У ньому  він відзначив, що прохання пожертв стосується лише серії передвиборних матеріалів - і завершиться 6-го листопада. Крім того, він підкреслив, що платити необов’язково: банер зникне, якщо користувач раз на день публікуватиме посилання  на сторінку у своєму акаунті в Facebook або Twitter.

Доступ до «зливів» через торренти, як і раніше, здійснюється без банера. «Ці деталі були доступні кожному, хто витратив би час на читання», - відзначив засновник Wikileaks.  

Крім того, Асcанж зауважив, що «банер дійсно дратує, але саме цієї мети домагалася адміністрація сайту». За його словами, це нагадування про те, що дії американської влади і спецслужб разом з фінансовою блокадою Wikileaks спрямовані на знищення ресурсу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Techfleece
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду