«Лабораторія Касперського» виявила дві зловмисні кампанії у Skype

00:00,
11 Квітня 2013
1033

«Лабораторія Касперського» виявила дві зловмисні кампанії у Skype

00:00,
11 Квітня 2013
1033
«Лабораторія Касперського» виявила дві зловмисні кампанії у Skype
Кіберзлочинці заманюють користувачів перейти за шкідливим посиланням за допомогою методів соціальної інженерії, обіцяючи цікаві фотографії чи відео, йдеться на сайті «Лабораторії Касперського»

Для поширення шкідливих посилань використовуються викрадені чи спеціально створені Skype-акаунти. Кінцевою метою обох кампаній була шахрайська генерація віртуальної валюти Bitcoin. Ця валюта дозволяє заробляти гроші за рахунок надання обчислювальних ресурсів комп’ютера, на якому встановлено спеціалізований додаток. Учасник системи надає свій комп’ютер для проведення обчислень, а взамін отримує монети Bitcoin, які можна конвертувати в іншу валюту або використовувати для оплати товарів та послуг у деяких інтернет-магазинах.

З першою кампанією українські користувачі зіштовхнулись ще у березні, але рекордних обертів вона набрала у квітні – кількість переходів за шкідливим посиланням становила у середньому 2,7 рази на секунду.   Найчастіше за посиланням переходили користувачі з Росії, України, Болгарії, Китаю, Тайваню та Італії.

4 квітня  стало відомо про ще одну схожу кампанію. Цього разу після переходу на посилання, на комп’ютер користувача встановлювалася спеціальна програма для генерації віртуальної валюти Bitcoin. У перші дві доби за шкідливим посиланням щогодини переходили близько 2 тис. користувачів. Користувачі, які можуть стати жертвами другої кампанії перебувають в Італії, Росії, Польщі, Коста-Ріці, Іспанії, Німеччині та Україні.

Станом на 8 квітня курс валюти Bitcoin досяг історичного максимуму -  зріс до $ 173 США за монету, при тому, що ще в 2011 році за неї не давали більше $ 2 США.

Експерти «Лабораторії Касперського» рекомендують користувачам уважніше ставитися до повідомлень, отриманих через Skype або будь-яку іншу систему миттєвого обміну повідомленнями. Навіть якщо посилання надійшло від відомої вам людини, є вірогідність, що його комп’ютер був заражений та перейшов під контроль зловмисників.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Digit.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду