На сайт розвідувальної спільноти InformNapalm вчинили DDos-атаку

На сайт розвідувальної спільноти InformNapalm вчинили DDos-атаку

14:50,
11 Квітня 2023
1142

На сайт розвідувальної спільноти InformNapalm вчинили DDos-атаку

14:50,
11 Квітня 2023
1142
На сайт розвідувальної спільноти InformNapalm вчинили DDos-атаку
На сайт розвідувальної спільноти InformNapalm вчинили DDos-атаку
Атака відбулася після публікації даних куратора кремлівських хакерів.

Хакерська група Fancy Bear, пов’язана з російськими спецслужбами, 10 квітня запустила DDos-атаку на сайт InformNapalm, її вдалося відбити. Про це повідомила міжнародна розвідувальна спільнота у своєму Telegram-каналі.

За інформацією видання, атаку вчинили після публікації на сайті інформації про куратора російських хакерів Fancy Bear, відомих також як угрупування AРТ28, підполковника Сергія Моргачева.

«Вони спустили в трубу близько $5K, щоб організувати надпотужну DDos-атаку на наш сайт, щоб хоч якось загальмувати поширення інформації про підполковника Моргачова. Але їхня атака успішно відбита, системний адміністратор InformNapalm повідомив, що пікове навантаження досягало більше 1 млн запитів за хвилину», — йдеться в повідомленні.

Запити йшли з різних країн, серед яких Індонезія та Китай. У InformNapalm зазначили, що це свідчить про успішність проведеної атаки хакерів на пошту російського підполковника і інформація дійшла до вищих кабінетів Головного управління Генштабу ЗС РФ.

Нагадаємо, електронну скриньку згадуваного Сергія Моргачева зламали активісти альянсу «Кібер Спротив». У пошті виявили зокрема лист від компанії Apple про запит Федерального бюро розслідувань США на отримання його даних. Цей запит пов’язаний зі звинуваченням американського Мін’юсту у зламі серверів Демократичної партії та спробі втручання у вибори.

Хакактивісти отримали доступ до цілого масиву документів Сергія Моргачова, серед яких і резюме, що опосередковано підтверджує його роботу на Міноборони РФ.

Додамо, за інформацією Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України, після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, ця хакерська група, використовуючи вразливість у поштовому клієнті Outlook, вчиняла атаки на операторів газотранспортних систем, приватні підприємства супутникової розвідки та систем радіолокації, ІТ-компанії, установи і організації МЗС та НАТО.

Фото: Pixabay

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду