В Україні запрацював кириличний домен .укр

00:00,
21 Серпня 2013
1969

В Україні запрацював кириличний домен .укр

00:00,
21 Серпня 2013
1969
В Україні запрацював кириличний домен .укр
З 22 серпня в домені .укр розпочнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою. Про це під час сьогоднішнього засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в інтернеті», – відзначив Азаров, додавши, що запуск домену .укр став результатом спільної роботи уряду та неурядових організацій.

Прем’єр вважає, що написання адрес сайтів органів влади українською зробить їх більш відкритими для громадян, і, зокрема, для тих, хто тільки почав знайомитися з інтернетом. «Наприклад, відтепер, щоби зайти на «Урядовий портал», не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами, – зауважив Азаров. – Достатньо в адресному рядку набрати українською «кабмін.укр» чи «кабінетміністрів.укр» – і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж, адреси рідною мовою значно полегшать пошук в інтернеті».

В перспективі, розповів прем’єр, кирилицю можна буде використовувати також і при написанні адрес електронної пошти.

Разом з тим, в домені .укр вже зареєстрували адресу президентського сайту – президент.укр. Про це на брифінгу в Кабміні повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, член  GAC ICANN від України Володимир Семиноженко.

Семиноженко також відзначив, що віднині громадяни можуть знайти сайти Кабміну, Верховної Ради і Національного центру електронного урядування, ввівши в адресний рядок українською «уряд.укр»«вр.укр» і «е-урядування.укр» відповідно.

Рішення про делегування Україні доменної зони .укр в ICANN ухвалили на засіданні 28 лютого 2013 року. Наприкінці березня повідомлялося, що процес делегування Україні домену .укр завершено, однак реєстрація в доменній зоні розпочнеться пізніше, оскільки для неї ще не розроблені правила та умови акредитації реєстраторів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Imarket.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду