У Латвії запрацювало нове інтернет-видання для росіян «Спектр»

У Латвії запрацювало нове інтернет-видання для росіян «Спектр»

00:00,
6 Серпня 2014
2147

У Латвії запрацювало нове інтернет-видання для росіян «Спектр»

00:00,
6 Серпня 2014
2147
У Латвії запрацювало нове інтернет-видання для росіян «Спектр»
У Латвії запрацювало нове інтернет-видання для росіян «Спектр»
Інтернет-журнал «Спектр» нещодавно розпочав свою роботу. Він запустився за підтримки латвійського порталу Delfi, але висвітлює політичне, економічне та суспільне життя в Росії. Про особливості та принципи роботи «Спектру» в інтерв’ю Сolta.ru розповів його головний редактор Антон Лисенков, у минулому – зарубіжний кореспондент «Лента.ру».

Він одразу спростував чутки про те, що «Спектр» якимось чином пов'язаний із бізнесменом Михайлом Ходорковським. За словами головного редактора, сайт є проектом балтійського інформаційного агентства DELFI.

Андрій Лисенков пояснив, що нове видання орієнтується в першу чергу на російську аудиторію. Це пов’язано, за його словами, з тим, що останнім часом в Росії закрилося багато хороших видань.

Головний редактор пояснив, що проект «Спектр» має на меті створити професійний та якісний медіапродукт, а не зайняти опозиційну або провладну нішу.

«Ми хочемо, щоб у Росії журналістика знову повернулася у стан суспільного інституту, щоб не була інструментом, який обслуговує чиїсь інтереси, а існувала як самостійна цінність», - сказав Лисенков.

З приводу можливого тиску на ЗМІ з боку російської влади він відповів, що сьогодні «саме лише якісне виконання журналістами своєї роботи робить видання опозиційним».  

«Дивним чином це відбувається само собою. Треба просто добре працювати, і ви опинитеся в опозиції до влади. Не думаю, що я можу тут запропонувати якесь кардинальне рішення. Але ідея DELFI саме в тому, що, перебуваючи за межами Росії, робити професійний журналістський ресурс буде простіше. Здійснювати жорсткий пресинг у такому випадку складніше. А на спроби заблокувати адреси завжди можна відповісти дзеркальними доменами, зробити їх неважко», - зазначив редактор.

Андрій Лисенков розповів, що їхнє видання практикує різні журналістські жанри, а також не має обмежень стосовно різних точок зору. Поки що повноцінної команди у проекту немає. Над сайтом працюють програмісти та дизайнери DELFI, а над змістом – група авторів, яких надалі ставатиме більше.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що скоро у Латвії має з’явитися нове суспільно-політичне онлайн-видання для росіян. Ходили чутки, що очолить сайт екс-головний редактор «Лента.ру» Галина Тимченко, а ядром  редакції стане частина її колишніх підлеглих.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Антон Лисенков, colta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду