Google знову в лідерах: рейтинг популярних серед українців сайтів за січень

Google знову в лідерах: рейтинг популярних серед українців сайтів за січень

15:15,
10 Лютого 2020
5601

Google знову в лідерах: рейтинг популярних серед українців сайтів за січень

15:15,
10 Лютого 2020
5601
Google знову в лідерах: рейтинг популярних серед українців сайтів за січень
Google знову в лідерах: рейтинг популярних серед українців сайтів за січень
Автори:
Youtube, Facebook та Google залишалися найбільш популярними сайтами серед українців у січні 2020-го. «Вікіпедія» також в тренді, а от охоплення інтернет-магазинів знижується, повідомляють у компанії Kantar.

Став відомий свіжий рейтинг популярних серед українців сайтів за січень 2020-го року. Цю інформацію оприлюднила компанія Kantar у пресрелізі, отриманому MediaSapiens.

Для створення рейтингу були опитані інтернет-користувачі у віці 14-70 років, пишуть у повідомленні.

«Трійка лідерів залишається незмінною: Google, Youtube, Facebook», — йдеться у пресрелізі.

На четвертому місці — онлайн-енциклопедія «Вікіпедія», за нею йдуть «Розетка» та сайт Приватбанку.

«Українці вже купили подарунки до новорічних та різдвяних свят, тому в січні спостерігається зниження охоплень інтернет-магазинів. Натомість кількість читачів новинних ресурсів збільшилась, адже місяць був сповнений подіями», — пояснюють тенденції інтернет-користувачів у компанії.

Дещо знизилися позиції сайту prom.ua (у грудні ним користувалися 46,56% опитаних, а у січні — 42,70%).

Соцмережа Instagram займає у рейтингу 12-те місце: у грудні нею користувалися 29,44% опитаних, а в січні 2020-го — 27,82%.

«Ті, хто казав «після свят» почали шукати роботу на сайті work.ua», — зазначається у новині. Сайт із пошуку роботи посів у рейтингу 15-те місце.

Помітно знизилася кількість тих, хто користувався сайтом Aliexpress: із 23,01% опитаних у грудні до 18,50% у січні.

«Дослідження CMeter об'єднує дані з 3-х джерел: Site-centric- лічильники, інтегровані в сайти. Frame-centric-лічильники встановлені не на сайті, а в фреймі банерної мережі. User-centric- панель, респонденти зі встановленими плагінами у браузерах та додатками Kantar на телефонах, що поряд зі стандартними показниками (перегляди сторінок, охоплення, соціально-демографічні показники по всіх сайтах, з якими контактували респонденти) також фіксує контакт панелістів з контентом. Дані з усіх джерел об'єднуються в режимі реального часу, що гарантує відсутність втрат в даних», — уточнили у компанії.

Фото: huffingtonpost, Kantar

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мостюк Сергій
18:46 / 10.05.2020
Соцмережі скоро переможуть телебачення. І дуже важливо знати, що постити в цих усіх майданчиках. Тут пишуть про це https://www.bizmaster.xyz/2018/10/yak-i-shcho-publikuvaty-v-socialnyh-merezhah.html
Яна
20:21 / 21.02.2020
Мені особисто соцмережі вже добряче набридли. Буває стежу за новинками на аукцоні віоліті в групі, чи читаю про технології, ще одна моя слабкість - лайфхаки. Але так щоб переписуватися, спілкуватися, то точно ні
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду