Створили онлайн-каталог бібліотек з усіх куточків України

Створили онлайн-каталог бібліотек з усіх куточків України

12:38,
29 Січня 2020
3032

Створили онлайн-каталог бібліотек з усіх куточків України

12:38,
29 Січня 2020
3032
Створили онлайн-каталог бібліотек з усіх куточків України
Створили онлайн-каталог бібліотек з усіх куточків України
Автори:
Українська бібліотечна асоціація запустила онлайн-путівник бібліотеками України «Бібліотека для тебе — Library for you». Онлайн-сервіс допоможе вибрати бібліотеку відповідно до потреб користувачів.

Бібліотеки в Україні стають ближчими. Відтепер українцям доступний онлайн-путівник бібліотеками України «Бібліотека для тебе — Library for you». Його запустила Українська бібліотечна асоціація.

На це звернули увагу у Liga net. Про запуск онлайн-сервісу повідомила PR-менеджерка організації Оксана Бояринова на своїй сторінці у фейсбуці.

На сайті lib4you.org.ua можна дізнатися, які послуги надає та чи інша бібліотека України. Інформація є практично про всі бібліотеки в країні — у базі наявні дані про 16 тисяч закладів. Якщо на пристрої, з якого ви дивитеся онлайн-путівник, включена функція визначення місця розташування, то перейшовши у вкладку «Знайти бібліотеку» можна побачити всі заклади даного населеного пункту.

Сервіс, зокрема, дозволяє вибрати бібліотеку в конкретному населеному пункті, обрати тип вид бібліотеки. Наприклад, є розділи «дитяча», «національна бібліотека» або «технічна». Також можнавибрати бібліотеку за площею та кількістю місць для організації заходу, бібліотеку певному населеному пункті з доступом WI-FI і комп'ютерами, інклюзивну бібліотеку.

Пані Бояринова додала, що ідея запуску такого онлайн-путівника з'явилася ще два роки тому під час навчальної молодіжної поїздки в Польщу. Повноцінний концепт створили в 2017 під час хакатонів громадянського суспільства в Мінську. Подальше час розробники збирали кошти на створення сервісу і створювали його робочу версію.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens повідомляв, що в Києві запустили електронний реєстр парків і зелених зон.

Крім того, КМДА відкрила онлайн-платформу перевірки споживання тепла у столичних будинках.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду