Польська газета Rzeczpospolita розпочала кампанію «Скасуймо візи для українців!»

00:00,
5 Грудня 2013
1681

Польська газета Rzeczpospolita розпочала кампанію «Скасуймо візи для українців!»

00:00,
5 Грудня 2013
1681
Польська газета Rzeczpospolita розпочала кампанію «Скасуймо візи для українців!»
Ще одне відоме польське видання висловило свою підтримку українцям на Євромайдані. Редакція звертається до польських політиків, щоби ті вимагали від ЄС скасування віз для українців.

«Тестом на спроможність Європи – хоч, може, цього не знають поки що завсідники брюссельських салонів, – є сьогодні її ставлення до України. Члени ЄС повинні рішуче підтримати проєвропейські устремління громадян цієї країни. Якщо Європа не здасть цей іспит, це матиме непоправні наслідки для усіх нас. Європейський союз закриється на Схід і на багато років втратить довіру», - йдеться у зверненні, переклад якого розмістила львівська газета «Високий Замок».

Колектив видання наполягає, що роль Польщі у цій ситуації – вирішальна. І що поляки мають вимагати від ЄС рішучих кроків, перший з яких – скасування віз. «Ми повинні, як через солідарність з українським народом..., так і через наш власний – польський – інтерес, вимагати від керівників Європейського Союзу рішучих кроків. Першим повинна стати декларація про скасування віз для українців. Ми повинні дати їм можливість більш легко подорожувати країнами ЄС».

Процедуру отримання віз для українців, які «були і є європейцями», польські журналісти називають «принизливою». І вважають, що відміна візового режиму найкращим чином показала би «щирість намірів Брюсселя у справі майбутнього приєднання України до ЄС», бо «самих запевнень про солідарність чи поваги до українського народу не вистачає».

«Якщо Захід програє битву за Україну, то підтвердить свою геополітичну слабкість і заперечить свої власні запевнення про моральну силу Європи», - доводять журналісти.

Нагадаємо, що інше польське видання газета  Gazeta Wyborcza - оприлюднило звернення до  «братів українців» і оголосило фотоакцію на підтримку протестуючих на київському Майдані.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
wz.lviv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду