«Хартія–4» та Комісія з журналістської етики створили сайт, присвячений аналітиці по Україні та Євромайдану

00:00,
30 Грудня 2013
1802

«Хартія–4» та Комісія з журналістської етики створили сайт, присвячений аналітиці по Україні та Євромайдану

00:00,
30 Грудня 2013
1802
«Хартія–4» та Комісія з журналістської етики створили сайт, присвячений аналітиці по Україні та Євромайдану
Онлайн-ресурс за адресою euromaidan.charter4.org створено за ініціативи ГО «Хартія–4» та Комісії із журналістської етики. Сайт публікує переклади аналітичних публікації іноземних авторів та запрошує ЗМІ до поширення їх.

Концепція сайту читається в його назві – «Світ про Україну та #Євромайдан». Ресурс оприлюднює переклади аналітичних публікацій закордонних видань про стосунки ЄС–Україна–Росія та події навколо Євромайдану. «Тут — точки зору зовні на те, що відбувається. Вони вкрай важливі для читачів, які самостійно аналізують події», - йдеться у описі про діяльність ресурсу.

Як запевняє адміністрація сайту, вся робота здійснюється силами волонтерів. За уточненням одного із організаторів проекту Романа Вибрановського, «проект повністю самоорганізаційний, розміщувати рекламу та "монетизуватися" не буде».

Натомість «передрук у ЗМІ вітається та заохочується», так само як добровільна участь у проекті. Для цього треба зв’язатися з організаторами через сторінку проекту у Facebook або за допомогою електронної пошти info@charter4.org.

Наразі центральною статтею на сайті є інтерв’ю Збігнєва Бжезінського з його оцінкою подій в Україні та їхнього впливу. «Моєю основною думкою є те, що тут йдеться перш за все про майбутнє Росії, а не України. Бо зрештою я переконаний, що Україна, яка щоразу більше стає справді європейською країною, буде частиною Європи. Країну 43-45 мільйонів неможливо спинити, навіть якщо економічні потреби змусять її в короткотерміновій перспективі забути, залишити позаду чи відмовитися від деяких з тих амбіцій, які вона зараз плекає», - йдеться у розмові.

На сайті також розміщено переклади матеріалів із Financial Times, Slate.com, Project Syndicate, World Affairs, Guardian, Los Angeles Times, New York Times, Carnegie Center та ін.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
euromaidan.charter4.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду