У Копенгагені таксисти протестували проти сервісу Uber

У Копенгагені таксисти протестували проти сервісу Uber

09:54,
16 Лютого 2016
1610

У Копенгагені таксисти протестували проти сервісу Uber

09:54,
16 Лютого 2016
1610
У Копенгагені таксисти протестували проти сервісу Uber
У Копенгагені таксисти протестували проти сервісу Uber
Автори:
У Копенгагені таксисти вийшли на акцію протеста проти діяльності сервісу таксі Uber, блокуючи рух у центрі міста.

Про це повідомляє The Local.

Таксисти стверджують, що сервіс Uber створює недобросовісну конкуренцію, тому що водії та транспортні засоби не зобов'язані відповідати ти же вимогам, що офіційні таксі у Данії.

Таксомоторний бізнес є однією з найбільш ретельно відрегульованих галузей у країні.

«Якщо ми маємо платити податки і мати страховку, вони повинні також. Якщо буде конкуренція, вона повиненна бути на рівних умовах», - сказав один із таксистів.

Представник Uber в Данії заявив, що окремі водії зобов'язані повідомляти про свої доходи з метою оподаткування. Він сказав, що сподівається, що Данія уточнить правила, щоб уникнути в майбутньому непорозумінь з офіційними таксі.

Як відомо, протести таксистів проти сервісу Uber проходять у багатьох країнах Європи, а у Франції навіть домоглися його закриття.

Uber — американська компанія, що створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Додаток доступний у більш ніж 200 великих містах в 67 країнах світу. З роками, декілька інших компаній унаслідували подібну бізнес модель, яка в подальшому отримала назву «уберифікація». 

У минулому році сервіс для замовлення таксі Uber відкрив вакансію на посаду голови представництва у Києві. Оголошення було розміщено на сайті компанії та в мережі LinkedIn. За інформацією порталу, компанія не підтверджує відкриття офісу в Києві, але відзначає, що це місто є цікавим для неї: «Ми завжди вивчаємо можливості, в тому числі — в Україні».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
thelocal.dk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду