В Україні з’явилась бакалаврська програма з інтернету речей

В Україні з’явилась бакалаврська програма з інтернету речей

16:00,
12 Травня 2016
5098

В Україні з’явилась бакалаврська програма з інтернету речей

16:00,
12 Травня 2016
5098
В Україні з’явилась бакалаврська програма з інтернету речей
В Україні з’явилась бакалаврська програма з інтернету речей
Автори:
З вересня цього року в Україні можна буде отримати ступінь бакалавра за напрямком «інтернет речей». Це стало можливим завдяки спільній роботі учасників Львівського ІТ-кластеру та Львівської політехніки.

Про це пише Platforma.

Internet of Things або ж інтернет речей – це сфера, яка дозволяє реалізовувати такі концепти як «розумний будинок» чи «розумне місто» і поєднує програмування та пристрої. За словами ідеолога бакалаврської програми Зеновія Вереса, це унікальний проект, адже розроблявся він експертами-практиками. Сам Зеновій працює у компанії SoftServe, а також викладає на кафедрі «Комп’ютеризовані системи автоматики» Львівської політехніки. Саме її і трансформують для молодих фахівців. 

«Це перший проект оновлення програми навчання бакалаврів з метою поєднати вимоги працедавців та потенціал університету, – говорить Зеновій Верес. – Наші студенти потребують імпульсу, який мотивуватиме їх на реалізацію своїх ідей, і наша програма стане цим імпульсом». Варто зауважити, що цей напрямок навчання – пілотний в освіті України, і передбачає вивчення оновлених предметів із першого курсу. 

У програмі поєднуються три складові: програмування, апаратна частина і комунікація пристроїв та програм між собою. Також є ряд предметів, які необхідні для кожного розробника – робота в команді, навики презентування, життєвий цикл програмного забезпечення, економіка та менеджмент в ІТ-галузі. 

Програма передбачає проведення практики для студентів у компаніях Львівського ІТ-кластеру із подальшим працевлаштуванням. Студенти вивчатимуть оновлені предмети за спеціалізацією «Інтернет речей» (спеціальність «Комп’ютерна інженерія») з першого курсу без прив’язки до предметів інших спеціалізацій. 

«Світові компанії активно працюють у сфері Internet of Things, де до 2020 очікують 26 млрд пристроїв,» – говорить завідувач кафедри Адріан Наконечний. Тож зростання популярності пристроїв у Львові вважають однією з причин вивчати цей напрям. «ІТ-компаніям потрібні фахівці, які одразу з університету зможуть вливатися в роботу та готові до практики, – додає Адріан Наконечний.  – Наша кафедра доволі близька до апаратного забезпечення цієї програми, і завдяки оновленню, ми зможемо готувати спеціалістів, яких потребують компанії».

Уже 21-ого травня 2016-ого року відбудеться День відкритих дверей бакалаврської програми «Інтернет речей», де можна буде дізнатись усе про новий напрям освіти.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
bayforce.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду