Роскомнагляд заблокував провідний новинний сайт півострова «События Крыма»

Роскомнагляд заблокував провідний новинний сайт півострова «События Крыма»

12:38,
1 Лютого 2016
1732

Роскомнагляд заблокував провідний новинний сайт півострова «События Крыма»

12:38,
1 Лютого 2016
1732
Роскомнагляд заблокував провідний новинний сайт півострова «События Крыма»
Роскомнагляд заблокував провідний новинний сайт півострова «События Крыма»
Автори:
У п'ятницю, 29 січня, в окупованому Росією Криму і на території РФ був заблокований новинний кримський сайт «События Крыма».

Про це повідомляється в оголошенні видання на сайті.

29 січня читачі почали масово скаржитися на недоступність інтернет-ресурсу на території півострова. При спробі зайти на сайт з'являєлося повідомлення, що «доступ до запитуваного ресурсу обмежений».  При цьому конкретну причину блокування ресурсу не було вказано, але серед можливих причин названі: рішення суду про блокування, розповсюдження забороненої в РФ інформації, порушення авторських прав, розповсюдження «екстремістської інформації».

Восени 2015 року Роскомнагляд повідомляв редакцію порталу «События Крыма» про плани обмежити доступ до сайту на території Росії. У листі на адресу редакції російське відомство повідомляло, що інформація, розміщена на сайті нібито «містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».

29 січня, вже після фактичного відключення сайту, Роскомнагляд направив аналогічного листа на адресу редакції, в якому вимагалося видалити головну сторінку сайту через нібито розміщення інформації, що закликає до «масових безладів і здійснення екстремістської діяльності».  У листі не уточнювалася, про яку конкретно інформацію йде мова.  Таким чином Роскомнагляд заблокував кримський сайт,  не чекаючи відведеного законом часу на видалення «екстремістського» контенту.

«События Крыма» називає себе першим за відвідуваністю в Криму сайтів серед незалежних джерел новинної інформації, а також одним з лідерів за охопленням кримської інтернет-аудиторії.

«Даний підхід говорить про те, що Кремль не влаштовує інформаційна політика сайту в цілому, і вже навіть не шукаються законні приводи для його блокування. Причину такої пильної уваги саме до нашого порталу ми бачимо в тому, що у нього найбільша кримська аудиторія (понад  300 тис. з 500 тис. осіб на місяць) серед кримських незалежних ЗМІ, що відстоюють проукраїнську позицію», - прокоментували ситуацію в редакції виданню «Крим.Реалії».

Редакція нагадує про доступні засоби, які дозволяють обійти блокування.

Нагадаємо,  у січні Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заблокувала доступ жителів РФ до сайту інформагентства «РБК-Україна» через «екстремістський» матеріал «"Путін помер": торішній кліп знову актуальний». Того ж місяця ця служба заборонила на території РФ доступ до українського сайту ЛІГА.net начебто за «заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: korrespondent.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду