В Росії заблокували видання «РБК-Україна»

В Росії заблокували видання «РБК-Україна»

20:32,
29 Січня 2016
1939

В Росії заблокували видання «РБК-Україна»

20:32,
29 Січня 2016
1939
В Росії заблокували видання «РБК-Україна»
В Росії заблокували видання «РБК-Україна»
Автори:
Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) обмежила доступ жителів РФ до сайту інформагентства «РБК-Україна».

Про це Роскомнагляд офіційно повідомив редакцію, йдеться у повідомленні сайту «РБК-Україна».

Обмеження доступу до ресурсу введені на вимогу Генеральної прокуратури РФ.

«У відповідності зі статтею 15.3 Федерального закону від 27.07.2006 № 149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" повідомляємо, що згідно з вимогою Генеральної прокуратури Російської Федерації від 08.10.2015 № 27-31-2015/Ид3310-15 інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://www.rbc.ua, містяться заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку», - сказано в повідомленні.

Видання зазначає, що йдеться про матеріал «"Путін помер": торішній кліп знову актуальний», розміщеному на порталі «РБК-Україна Styler».

«На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 08.10.2015 № 27-31-2015/Ид3310-15 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, які поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://www.rbc.ua обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації», - наголошується в повідомленні Роскомнагляду.

Водночас офіційний представник Роскомнадзора Вадим Ампелонський у коментарі російському інформагентству RNS назвав іншу причину блокування сайту «РБК-Україна» - нібито за заклики до війни з Росією.

«Ресурс заблоковано на вимогу Генеральної прокуратури. Там були розміщені кілька матеріалів екстремістського характеру, зокрема матеріал, який закликав і Україну, і кримських татар, які проживають у Криму, до війни з Росією», - заявив пан Ампелонський.

При цьому представник представник російського інформагентства РБК відхрестився від українського ресурсу: «Ніякого відношення, ні юридичної, ні організаційного, російська група компаній РБК до цього ресурсу ("РБК-Україна". - Ред.) не має».

Хоча «РБК-Україна» працює окремо від російського медіа холдингу РБК, бренд залишається спільним.

Нагадаємо, у січні 2016 року Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заборонила на території РФ доступ до сайту ЛІГА.net начебто за «заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: rusbase.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду