Ілля Кива зіганув у прямому ефірі й назвав галичан зрадниками — моніторинг

Ілля Кива зіганув у прямому ефірі й назвав галичан зрадниками — моніторинг

14:32,
16 Березня 2021
3839

Ілля Кива зіганув у прямому ефірі й назвав галичан зрадниками — моніторинг

14:32,
16 Березня 2021
3839
Ілля Кива зіганув у прямому ефірі й назвав галичан зрадниками — моніторинг
Ілля Кива зіганув у прямому ефірі й назвав галичан зрадниками — моніторинг
Нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» мав бенефіс на ютуб-каналі Медведчука.

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» в ефірі ютуб-каналу Перший незалежний назвав мешканців Західної України зрадниками, нащадками поплічників нацистів і запропонував їм почати називати школи іменами Гітлера чи Гіммлера. При цьому сам він відтворив жест нацистського привітання (в народі відомий як «зіга»), а ведучі токшоу «Український формат» ніяк не відреагували на його поведінку. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 8—12 березня 2021 року.

«Что вообще происходит с Западной Украиной? Сегодня что у них там, взыграли их жилы, и по их венам взыграла вот эта кровь предателей? Что они сегодня вытворяют? Кто такой Шухевич? Пособник нацистов. Так вы завтра на Западной Украине, мои дорогие, начнете школы называть именем Адольфа Гитлера, которому ваши предки отдавали честь и клялись в верности», — сказав Кива. На його думку, такі дії мешканців західних областей «роздирають» Україну і перетворюють її на божевільну колонію.

Він також намагався переконати глядачів, що загострення війни провокує саме українська влада, яка в такий спосіб хоче відвернути увагу людей від своїх прорахунків. За його версією, припинити трансляцію каналів Медведчука і паралельно «створити проблему на Донбасі» Володимиру Зеленському «радять політтехнологи». Кива також стверджував, що влада загострює ситуацію, аби «системно формировать диктатуру», жалівся, що Україна «испачкана гомосексуализмом» і цікавився, коли це Зеленський встиг стати патріотом, якщо у 2014 році виступав перед тими, кого тепер називає терористами. Йдеться про історію виступу «Кварталу 95» в Горлівці у квітні 2014 року, як нещодавно з подачі сепаратистського ватажка Ігоря Безлера масово поширювали проросійські та російські пропагандистські медіа. Виступ відбувся у дні, коли місто вже було під контролем проросійських сепаратистів і в регіоні тривали бойові дії. Медіа використовували цю історію для критики Зеленського ще перед президентськими виборами 2019 року. Раніше Кива стверджував, що звернеться до Ради національної безпеки і оборони з вимогою заборонити «Квартал 95» через «виступи перед терористами» тоді, коли сам Кива «зі зброєю в руках захищав Батьківщину».

Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду