У топ-20 найзгадуваніших у теленовинах нардепів лише чотири жінки

У топ-20 найзгадуваніших у теленовинах нардепів лише чотири жінки

08:48,
19 Вересня 2020
3206

У топ-20 найзгадуваніших у теленовинах нардепів лише чотири жінки

08:48,
19 Вересня 2020
3206
У топ-20 найзгадуваніших у теленовинах нардепів лише чотири жінки
У топ-20 найзгадуваніших у теленовинах нардепів лише чотири жінки
Три з них — опозиціонерки.

У двадцятці найчастіше згадуваних у новинах народних депутатів лише чотири жінки. Найбільше згадок (135 за рік роботи Верховної Ради ІХ скликання) і третє місце у рейтингу має лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Також у двадцятці є Наталія Королевська, Ірина Геращенко та Ірина Верещук. А ось віце-спікерку Олену Кондратюк згадували порівняно рідше. Про це свідчить підрахунок згадок про народних депутатів у праймових випусках теленовин  каналів «Інтер», «Україна», «1+1», СТБ, ICTV, 5 каналу, «112» і «UA: Першого» у період з 1 вересня 2019 року до 31 серпня 2020 року.

Юлію Тимошенко згадували на всіх телеканалах, найбільше — на ICTV та 5 каналі. Четверту сходинку в рейтингу посіла Наталія Королевська (131 згадка), 88% згадок якої припадає на канал «Інтер». Цей канал належить однопартійцю Наталії з «Опозиційної платформи — За життя» Сергію Льовочкіну. «Україна», «1+1», СТБ і ICTV не давали Королевській у праймових новинах слова за рік жодного разу.

Ірину Геращенко з «Європейської солідарності» також цитували всі канали (115 згадок), найчастіше — 5 канал, який належить лідерові партії Петру Порошенку.

Кандидатка від «Слуги народу» на посаду київського міського голови Ірина Верещук з’явилась у новинах за рік 98 разів, найчастіше на 5 каналі.

Віце-спікерку Олену Кондратюк від «Батьківщини» згадали в новинах за рік 26 разів. Більше половини згадок припадає на ICTV — канал, яким керує чоловік Олени Кондратюк Олександр Богуцький. Віце-спікерку цитували вдвічі рідше за першого віце-спікера Руслана Стефанчука («Слуга народу») та вдесятеро рідше за голову ВР Дмитра Разумкова.

Більше про увагу до народних депутатів у теленовинах читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: Микола Лазаренко/president.gov.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду