Піару Зеленського в теленовинах за три місяці побільшало вдвічі — моніторинг

Піару Зеленського в теленовинах за три місяці побільшало вдвічі — моніторинг

11:42,
26 Серпня 2020
2259

Піару Зеленського в теленовинах за три місяці побільшало вдвічі — моніторинг

11:42,
26 Серпня 2020
2259
Піару Зеленського в теленовинах за три місяці побільшало вдвічі — моніторинг
Піару Зеленського в теленовинах за три місяці побільшало вдвічі — моніторинг
Президент ощасливлює народ підвищенням мінімальної зарплати, інспектує ремонти та коментує епідемію коронавірусної хвороби.

Кількість піару та «паркету» президента Володимира Зеленського у телевізійних новинах у серпні зросла вдвічі в порівнянні з показниками травня. Про це свідчать результати моніторингу матеріалів суспільно-політичної тематики  за 10–15 серпня 2020 року.

Піар Зеленського з’являється в новинах усіх аналізованих каналів, окрім суспільного «UA: Першого». Протягом тижня у праймових випусках новин Зеленського в позитивному контексті згадували 38 разів. Для порівняння: у травні було зафіксовано 17 згадок, у лютому — 24.

У таких сюжетах президент коментував епідемію коронавірусної хвороби, розмірковував про дешеву іпотеку як про власне досягнення, призначав очільника розвідки, зустрічався з випускниками шкіл, вручав ключі від квартир постраждалим від вибуху на Позняках, інспектував ремонт лікарні в Борисполі тощо.

14 серпня на «1+1», СТБ, ICTV та «Україні» в ефір вийшли схожі сюжети, в яких обстоювалися позитиви президентського законопроєкту про підвищення мінімальної зарплати. В усіх сюжетах був герой, який отримує невелику зарплату, аЗеленський і голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин коментували цей законопроєкт. Лише на «1+1» один з експертів висловлював сумніви щодо доцільності підвищення мінімалки, але й там загалом позитив щодо цієї пропозиції президента переважав.

Більше про матеріали з ознаками замовності та піар у телевізійних новинах читайте в публікації за підсумками серпневого моніторингу.

«Про що мовчали новини…» — це дослідження порушення стандартів інформаційної журналістики, ознак замовності, цензури та замовчування важливих тем у новинах суспільно-політичної тематики семи центральних телеканалів — «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, 5-го каналу, «України» і «UA: Першого». Громадська організація «Детектор медіа» проводить його з 2015 року. Це найбільш ґрунтовний аналіз якості новин українських телеканалів, заснований на розробленій експертом «Інтерньюз-України» Ігором Кулясом прозорій методології. Це ресурсомістке (вивіряється кожна цифра) дослідження новин, які виходять в ефір телеканалів протягом одного тижня, проводиться раз на квартал.

Фото: Українська Правда

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду