Юлія Тимошенко забула, як її фракція голосувала за «вбивство ФОПів»  — моніторинг

Юлія Тимошенко забула, як її фракція голосувала за «вбивство ФОПів» — моніторинг

12:30,
20 Липня 2020
2866

Юлія Тимошенко забула, як її фракція голосувала за «вбивство ФОПів» — моніторинг

12:30,
20 Липня 2020
2866
Юлія Тимошенко забула, як її фракція голосувала за «вбивство ФОПів»  — моніторинг
Юлія Тимошенко забула, як її фракція голосувала за «вбивство ФОПів»  — моніторинг
А ще лідерка «Батьківщини» «завжди була проти» зелених тарифів, критикувала приватизацію, яку раніше заохочувала, і так далі.

Виступаючи в ефірі програм «Свобода слова» на ICTV та «Право на владу» на «1+1», лідерка «Батьківщини» уже не вперше суперечила сама собі, висловлюючись проти ідей та ініціатив, які раніше підтримувала і просувала. Також виступ Юлії Тимошенко у програмі «Право на владу» відзначився рекордним хронометражем: практично без перерви вона говорила 23 хвилини, тоді як інші герої програми отримували в кілька разів менше часу. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 13—17 липня 2020 року.

На «Свободі слова» лідерка «Батьківщини» сказала, що її фракція була проти зелених тарифів, хоча профільні закони 2008 та 2016 років члени фракції «Батьківщини» майже одностайно підтримували під час голосування.

Коли обговорювали переїзд Зеленського на державну дачу, Тимошенко ствердила, що президент свого часу пообіцяв, що так ніколи не вчинить. Хоча насправді, в одному з передвиборчих інтерв’ю Зеленський говорив, що не бачить у держдачах сенсу і подібні об’єкти варто би було передати дітям. Але не жити там не обіцяв.

Крім того, Юлія Тимошенко назвала ПРаТ «Укргідроенерго» «повністю приватним», хоча у статуті компанії йдеться, що «єдиним акціонером компанії є держава в особі Міністерства енергетики». На цю маніпуляцію звернули увагу представники монобільшості Давид Арахамія та Андрій Герус, які пропонували лідерці «Батьківщини» укласти парі. 

В ефірі «Права на владу» лідерка «Батьківщини» критикувала приватизацію об’єктів державної власності і ухвалення закону про ринок сільськогосподарської землі, хоча за часи свого прем’єрства була прихильницею як першого, так і другого. Тимошенко переконувала, що члени її фракції не голосували за законопроєкт № 1210, що, мовляв, «вбиває ФОПів». Насправді ж під час фінального голосування 16 січня представники «Батьківщини» (загалом 24 депутати) дали аж 13 голосів «за». Хоча сама Тимошенко за цей проєкт таки не голосувала. Більше про маніпуляції та тенденції минулого тижня у токшоу читайте в огляді Олександра Круміна.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Maksim Dneprov
01:23 / 21.07.2020
Заказная лживая статья — лживая уже по названию. Тимошенко никогда не выступала за приватизацию стратегических объектов; за время двух её премьерств не было приватизировано ни одного крупного объекта. Напротив во время первого пермьерства Тимошенко (в марте-2005) заявила о необходимости возвращения в госсобственность 5 тысяч приватизированных объектов; именно Тимошенко вернула в госсобственность Криворожсталь (правительство Еханурова продало Криворожсталь индусам через 2 месяца после отставки правительства Тимошенко); вернула в госсобственность нефтегазовый шельф Чёрного моря в апреле-2008.*** А закон-2008 о продаже земли (под которым подпись Тимошенко) предусматривал продажу земли украиснким фермерам с расрочкой на 20 лет; но даже такой закон даже не прошёл Комитет Верховной Рады и никогда не рассматривался в зале Рады — Юля просто обманула МВФ, которые требовали такого закона.*** И ещё за 2005-2009 годы среднестатистические пенсии выросли в 5 раз благодаря «популизму Тимошенко» (2004 — 182 грн; 2009 — 930 грн.).
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду