«112» без суду виніс вирок Сергію Стерненку — моніторинг

«112» без суду виніс вирок Сергію Стерненку — моніторинг

15:17,
25 Червня 2020
2639

«112» без суду виніс вирок Сергію Стерненку — моніторинг

15:17,
25 Червня 2020
2639
«112» без суду виніс вирок Сергію Стерненку — моніторинг
«112» без суду виніс вирок Сергію Стерненку — моніторинг
А генпродюсер каналу взяв участь у мітингу з вимогою посадити Стерненка як лідер молодіжки ОПЗЖ.

Телеканал «112», що входить до групи каналів, близьких до Віктора Медведчука, порушив презумпцію невинуватості та стверджує, що Сергій Стерненко навмисно вбив чоловіка, який на нього напав. Версію слідства в новинах каналу подають як аксіому, а версію захисту фактично ігнорують. Також «112» повідомив про мітинг молодіжного крила «Опозиційної платформи — За життя» з вимогами покарати Стерненка, одним із організаторів якого був генпродюсер каналу Артем Марчевський. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин всеукраїнських телеканалів за 15—21 червня 2020 року.

У сюжеті про мітинг лунають синхрони Михайла Наконечного та Артема Марчевського, яких називають лідерами молодіжки ОПЗЖ. Марчевський у синхроні коментував юридичну кваліфікацію дій Стерненка, хоча має не юридичну, а економічну освіту, а отже, не може бути експертом у цій сфері.

Перед вимогами «Стерненка – в тюрму!», які скандували люди під прапорами ОПЗЖ, у випуску озвучили новину про затримання активістів, які підтримували Стерненка біля суду. У бекґраунді новини про справу говорили суто з позиції слідства, замовчуючи будь-які сумніви щодо коректності експертиз. Нагадаємо, ще минулого тижня канал «112», розповідаючи про справу Стерненка, надавав перевагу версії слідства та ігнорував позицію захисту, яка запевняє, що активіст оборонявся, а не нападав.

З минулого тижня єдиним каналом, що ігнорує висвітлення справи Стерненка у інформаційному праймі, лишається ICTV. Незбалансовано про події 15 червня під судом і затримання активістів повідомили на каналі «Україна». Більше про маніпуляції та тенденції у щоденних новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: кадр з програми телеканалу "112" 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду