Політичні токшоу «проводжали» голову Нацбанку Смолія незбалансованою критикою  — моніторинг

Політичні токшоу «проводжали» голову Нацбанку Смолія незбалансованою критикою — моніторинг

18:03,
7 Липня 2020
1896

Політичні токшоу «проводжали» голову Нацбанку Смолія незбалансованою критикою — моніторинг

18:03,
7 Липня 2020
1896
Політичні токшоу «проводжали» голову Нацбанку Смолія незбалансованою критикою  — моніторинг
Політичні токшоу «проводжали» голову Нацбанку Смолія незбалансованою критикою  — моніторинг
І тільки на Прямому каналі Смолія захищав ведучий.

Відставка голови Національного банку Якова Смолія була однією з головних подій минулого тижня, однак збалансованої та змістовної дискусії про неї в жодному з політичних токшоу не було. На «1+1» Смолія запекло критикували, на NewsOne — озвучували конспірологічні версії причин його відставки, замовчуючи офіційну. А ведучий Прямого каналу Матвій Ганапольський не дозволяв учасникам програми «Ехо України» критикувати Смолія, бо він «професіонал». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу на українських телеканалах за 29 червня — 3 липня 2020 року.

У програмі «Український формат» на каналі NewsOne розмову про відставку Смолія не підтримали, натомість у післямові NewsOne запропонував глядачам такі версії причин відставки: тиск соросят, хтось надавив на Смолія компроматом, це просто пацюки тікають з корабля. Про причину, яку назвав сам Яків Смолій — політичний тиск — не згадували.

В ефірі токшоу «Право на владу» на каналі «1+1» гості хором критикували Смолія. Особливо відзначився нардеп Олександр Дубинський, який написав в інстаграмі: «Еб*м Смолия в тупой собачий рот в прямом эфире». Критики було так багато, що Наталія Мосейчук в ефірі порівняла її з відлигою після Сталіна. Протягом 18 хвилин без перерви Смолія критикувала лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Ані самого Якова Смолія, ані людини, що могла б його захистити, у студії не було.

Савіка Шустера Тимошенко так вразила промовою на «Праві на владу», що він запросив лідерку «Батьківщини» повторити те саме в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на «Україні». Втім тут у студії вже були люди, здатні заперечити Тимошенко, зокрема колишній міністр економіки Тимофій Милованов. А у студії «Еха України» на Прямому каналі лунали переважно висловлювання на захист Смолія або критика на адресу влади, яка допустила його відставку. А ведучий Матвій Ганапольський сказав критикам уже колишнього голови Нацбанку: «Він же професіонал. Як можна про нього так говорити? Хто ви такі?»

Більше про тенденції та маніпуляції в токшоу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: glavcom.ua

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду