Частина Бі-бі-сі переїжджає до провінції. Половина працівників відмовилась

00:00,
2 Квітня 2011
1379

Частина Бі-бі-сі переїжджає до провінції. Половина працівників відмовилась

00:00,
2 Квітня 2011
1379
Частина Бі-бі-сі переїжджає до провінції. Половина працівників відмовилась
Тим, хто погодився залишити Лондон, платитимуть 3 тисячі доларів компенсації на місяць.

З 1500 співробітників британської телерадіомовної корпорації Бі-бі-сі, що отримали пропозицію переїхати разом із своїми підрозділами до міста Селфорда на північному заході Англії, свою згоду дав лише 861, повідомляє The Guardian. Корпорація витратила 200 мільйонів фунтів (близько 320 млн доларів) на переведення частини своїх виробничих підрозділів за 300 кілометрів від Лондона.

 

Переїжджають редакції Radio5 Live,  BBCSportі BBCBreakfast. Аби заохотити співробітників залишити столицю,  корпорація призначила кожному компенсацію в розмірі понад $70 тисяч. Частина ведучих їздитиме на ефіри до Селфорда, але далі житиме в Лондоні. Керівництво Бі-бі-сі заявило, що вважатиме добрим результатом, якщо понад третину співробітників погодяться переїхати. Цікаво, що керівник новоствореного підрозділу BBCNorthПітер Селмон лише винайняв у Селфорді будинок, одначе не планує перевозити туди з Лондона свою родину.

 

Частина витрат на переїзд буде оплачена коштом Агентства регіонального розвитку Північного Заходу (Northwest Regional Development Agency). Під свій комплекс  Media–City UK у Селфорді BBCNorthвинайняла помешкання в комерційної компанії (на фото).

 

Бі-бі-сі часто закидають «лондоноцентричність» - зосередженість на подіях у столиці, інтересах мешканців Лондона та неспроможність відчути потреби мешканців віддалених регіонів. «Переїжджати треба, інакше Бі-бі-сі не зможе бути загальнонаціональним мовником, - прокоментував це рішення колишній голова правління корпорації лорд Ґрейд. – Це означатиме приплив свіжої крові – з’являться вакансії». У регіоні, куди переїжджає частина Бі-бі-сі, на роботу в корпорації буде чимало претендентів – тут зареєстровано близько 50 тисяч безробітних.

 

Натомість, співробітників, які відмовились від переїзду, не звільнять, але вони муситимуть шукати собі застосування  в інших проектах і, можливо, втратять у статусі та зарплатні. Ті, хто переїжджає на Північ, і ті, хто залишається, провели прощальну спільну вечірку під гаслом «До Селфорда – чи ну його» (Salford or fuck it).

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
redbubble.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду