Масовість твітера дуже перебільшена

00:00,
4 Квітня 2011
1230

Масовість твітера дуже перебільшена

00:00,
4 Квітня 2011
1230
Масовість твітера дуже перебільшена
Насправді абсолютна більшість із 175 мільйонів зареєстрованих у твітері користувачів – не зовсім користувачі.

Твітер – провідний сервіс мікроблогів у світі. Багатьом його активним користувачам може видаватись, що цей сервіс настільки ж глобально поширений, як і фейсбук, що має вже понад 600 мільйонів користувачів. За офіційними даними компанії Twitter, сервіс має понад 175 мільйонів зареєстрованих облікових записів. Це, звісно, не означає 175 мільйонів людей, але все ж збіса багато.

 

Як ми вже з’ясували, «еліта» - близько 20 тисяч користувачів твітера – концентрує понад 50 відсотків уваги всієї мережі. Як виявилось, реальні обсяги цієї мережі відчутно перебільшені. За даними сайту liesdamnedliesstatistics.com, у березні 2011 року в понад 86% зареєстрованих твітер-екаунтів не з’явилось жодного твіта.

 

На сайті Business Insider вирішили з’ясувати, наскільки активною є аудиторія твітера. За допомогою анонімного джерела, який має доступ до статистики кількості фоловерів та іншої, не розголошуваної компанією Twitter, було виявлено, що 119 мільйонів екаунтів твітера є фоловерами одного або більше інших користувачів і 85 мільйонів мають хоча б одного фоловера.

 

Інакше кажучи, з 175 мільйонів екаунтів 56 мільйонів нікого не читають, 90 мільйонів – не мають читачів.

 

Лише 10% користувачів твітера читають більш ніж 50 інших твітерян. 56 мільйонів мають не менше 8 фоловерів, 38 мільйонів – не менше 16, і лише 12 мільйонів – 64 і більше фоловерів. Півтисячі й більше фоловерів мають півтора мільйона найактивніших «суперюзерів».

 

Із отриманих даних дослідники зробили висновок, що активних користувачів твітера – від 20 до 40 мільйонів користувачів (і 20 мільйонів більше схожі на правду). Твітер поки що не став масовим сервісом для широкої аудиторії. Він переважно використовується журналістами, блогерами та іншими професіоналами для розповсюдження інформації з інших медіаканалів.

 

«Медіаграмотність»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
liveinternet.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду