Пулітцерівську премію вперше присуджено за суто онлайнові матеріали

00:00,
19 Квітня 2011
1599

Пулітцерівську премію вперше присуджено за суто онлайнові матеріали

00:00,
19 Квітня 2011
1599
Пулітцерівську премію вперше присуджено за суто онлайнові матеріали
А також уперше в історії не присуджено у категорії «гарячі новини».

Уперше в історії Пулітцерівської премії, якою відзначають найвищі професійні досягнення в американській журналістиці, нагороду отримала серія журналістських розслідувань, які ніколи не виходили на папері, повідомляє The Guardian.

 

Незалежне бюро журналістських розслідувань ProPublica отримало Пулітцерівську премію в номінації «національний репортаж» за матеріали, присвячені підозрілій діяльності компаній Волл-стріт, що призвели до фінансової кризи. Члени журі окремо відзначили те, як журналісти Джерсі Ейзинґер та Джейк Бернстайн «використали онлайнові інструменти для того, щоб пояснити складні речі широкій публіці».

 

ProPublica вже нагороджували «Пулітцером» торік за матеріал, яка вийшла друком у New York Times Magazine – тоді організація поділила премію з газетою The Los Angeles Times. Одначе теперішня нагорода особлива: чисте перше місце за публікації, які виходили лише в онлайні. Серія статей, відзначена премією, включала також матеріали, створені спільно з радіопрограмами «Планета грошей» та «Американське життя» Національного громадського радіо (National Public Radio), одначе внесок радіостанції під час визначення переможця у номінації не розглядався.

 

Раніше премію отримували не тільки газети й журнали, але й інформаційні агентства, такі як Reuters та Associated Press, одначе їхні матеріали все ж виходили друком.

 

Серед лауреатів цього року експерти відзначають газету The Los Angeles Times, яка перемогла у двох номінаціях. Зокрема почесну нагороду «за служіння суспільству» отримало журналістське розслідування обставин отримання офіційними особами каліфорнійського міста Белл надзвичайно високих зарплат, із якого стало ясно, що доходи чиновників зросли за рахунок підвищення місцевих податків. Нагородою відзначили й фотографії Барбари Девідсон, яка показала сцени гангстерського насилля на вулицях Лос Анджелеса. Дві нагороди у The New York Times – за найкращі міжнародний репортаж та коментар.

 

Несподівано для всіх, адміністрація вирішила не вручати нагороду в категорії «гарячі новини». Це сталось уперше за 95 років існування Пулітцерівської премії.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
fbi.gov
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду