Директори британських шкіл жаліються на погрози учнів і батьків у фейсбуку

00:00,
1 Травня 2011
1686

Директори британських шкіл жаліються на погрози учнів і батьків у фейсбуку

00:00,
1 Травня 2011
1686
Директори  британських шкіл жаліються на погрози учнів і батьків у фейсбуку
Погрожували кожному п’ятому.

Колись учні могли лише мріяти про те, щоб сказати директорові школи все, що про нього думають. Тепер, завдяки інтернету та соціальним мережам, ця розвага стала доступною для всіх. Кожен п’ятий із 1362 директорів британських шкіл, опитаних Національною асоціацією директорів шкіл (the National Association of Head Teachers), зазнавав погроз із боку своїх учнів та їхніх батьків у фейсбуку та інших соціальних мережах. Як повідомляє The Guardian, директорам доводиться дедалі частіше звертатись до поліції через погрози та образи в інтернеті.

 

Дві третини опитаних стверджують, що за останні кілька років поведінка батьків, колишніх та чинних учнів погіршилась. Один із директорів поскаржився на невідомих, які створили фальшивий профайл у фейсбуку від його імені та наповнили його образливим змістом. На те, щоб закрити цей профайл, пішло два місяці. Часто батьки чи учні дають у соціальних мережах негативні оцінки зовнішньому виглядові та одягу директора, або ж організовують цілі кампанії, спонукаючи його звільнитися. Природно, цькують директорів зазвичай анонімно.

 

Асоціація має намір звернутись до уряду по пораду щодо способів централізованої боротьби з кібер-буллінґом. Вони вважають, що освітні відомства повинні приділяти більше уваги моніторингу соціальних мереж та виявленню подібних порушень. Ще одна проблема пов’язана з тим, що учні дедалі частіше записують своїх учителів на аудіо та відео та викладають в інтернет без їхньої згоди.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду