Twitter виконує роль одного з інструментів революцій

00:00,
8 Серпня 2011
1225

Twitter виконує роль одного з інструментів революцій

00:00,
8 Серпня 2011
1225
Twitter виконує роль одного з інструментів революцій
Незважаючи на радикальні погляди, Twitter є все ж не джерелом революцій, але вагомим її інструментом. За короткий час він став одним із найвпливовіших соціальних медіа, часом висвітлюючи події оперативніше за традиційні засоби масової інформації, відзначає портал Foreign Policy, аналізуючи роль Twitter у революціях на близькому Сході.  

Дін Фрілон (Deen Freelon), доктор філософії з Вашингтонського університету, збирав масивні бази даних близько 6 млн. твітів стосовно революційних подій у Алжирі, Бахрейні, Єгипті, Лівії, Мароко, Тунісі та Ємені. Фрілон дійшов висновку, що аудиторія Twitter серйозно обговорює важливі політичні події, такі як відставка Мумбарака чи одна з «божевільних» промов Муаммара аль-Каддафі. За його словами, Twitter виконує роль не тільки соціальної мережі, покликаної проінформувати про настрій користувача, чи події в його особистому житті, але й повноцінного ЗМІ, яке надає інформацію у надоперативному режимі.

 

За 5 років існування соціальної мережі у ній сконцентрувалася велика кількість журналістів, аналітиків, активістів і просто випадкових користувачів. Twitter сьогодні – джерело новин, чуток та звітів про події. Керівництво Twitter усвідомило цю тенденцію, 2009 року змінивши статусну підказку з «Що ти робиш?» на «Що відбувається?».

 

Чи можна називати Twitter, як і, власне, будь-який соціальний медіаресурс, надійним джерелом інформації? Блейк Хауншел (Blake Hounshell), автор статті «Революцію буде записано у Twitter» розповідає: «Мене часто запитують, чи можна вважати Twitter, як і будь-яке соціальне медіа, надійним джерелом інформації про революцію? Це всеодно, що запитати, чи телебачення заслуговує на довіру? Чи є якась користь від газет? Це всього-лише інструмент, і результат залежить від того, як його використовувати».

 

За матеріалами FP

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду