Редактори Wall Street Journal запустили власний «фінансовий Wikileaks»

00:00,
6 Травня 2011
1048

Редактори Wall Street Journal запустили власний «фінансовий Wikileaks»

00:00,
6 Травня 2011
1048
Редактори Wall Street Journal запустили власний «фінансовий Wikileaks»
Проект SafeHouse постачатиме інформацію для журналістських розслідувань у сферах політики, діяльності корпорацій, біржовиків тощо.

 

Сайт, розташований на захищених серверах, доступний за адресою https://www.wsjsafehouse.com. Редактори Wall Street Journal звертаються по допомогу до своїх читачів: «Шліть нам контракти, кореспонденцію, фінансові документи урядових, комерційних і некомерційних організацій, які допоможуть одним з найкваліфікованіших у світі журналістів у своїх розслідуваннях викривати факти зловживань».

 

Wall Street Journal цікавить інсайд у різних галузях – це і внутрішня і зовнішня політика, банківська справа, корпоративний сектор, біржова діяльність, і юридична сфера, і нацбезпека.

 

Ресурс передбачає три опції для тих, хто бажає поділитися документами: підписатися, відправити дані анонімно  чи виступити конфіденційним джерелом інформації для журналістів – в останньому випадку знадобиться хоч якась контактна інформація.  Водночас редакція офіційно попереджає, що не в змозі забезпечити повну анонімність чи конфіденційність інформації, яку отримає.

 

Головний конкурент видання, New York Times, теж розглядає можливість запуску аналогічного сайту. Al Jazeera відкрила свій подібний до Wikileaks проект Transparency Unit у січні, розмістивши на ньому 1700 документів щодо палестино-ізраїльського конфлікту.  


 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
wikia.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду