Найближче майбутнє інтернету: трафік зросте в сім разів, центром стане Азія

00:00,
27 Травня 2011
1464

Найближче майбутнє інтернету: трафік зросте в сім разів, центром стане Азія

00:00,
27 Травня 2011
1464
Найближче майбутнє інтернету:  трафік зросте в сім разів, центром стане Азія
Половину світового трафіку становитиме перегляд відео.

До 2015 року всесвітній інтернет-трафік зросте у сім разів – приблизно до 1,2 зетабайт. Щоб уявити це число, можете переглянути цю інфографіку; в усякому разі зрозуміло, що воно дуже велике. Близько половини цього обсягу становитиме перегляд відео. Таким є прогноз розвитку інтернету, оприлюднений компанією Informa Telecoms & Media, повідомляє GigaOm.  Звіт компанії можна переглянути англійською мовою тут.

 

Найбільшу частку трафіку – 42% - даватиме Азія, що випередить нинішнього лідера, Північну Америку. Рушієм цього зростання не лише Китай, але й інші великі країни регіону – Індія, Індонезія, Пакистан, Бангладеш тощо. В Китаї 2015 року буде 670 мільйонів інтернет-користувачів. Окрім відео, яке становитиме половину трафіку, зростатиме й трафік інших сервісів, зокрема файлообмінних та «хмарних».

 

Рік тому компанія Cisco зробила прогноз, який суттєво відрізнявся від цього: зростання глобального трафіку до 2014 року в 4,3 рази – до 3/4 зетабайта, частка відеотрафіку – 91%.

  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
f1cd.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду