Нова система розпізнавання облич у Facebook викликала занепокоєння ЄС

00:00,
9 Червня 2011
1181

Нова система розпізнавання облич у Facebook викликала занепокоєння ЄС

00:00,
9 Червня 2011
1181
Нова система розпізнавання облич у Facebook викликала занепокоєння ЄС
  Регуляторні органи з захисту персональних даних розпочали розслідування.  

 

Нова напівавтоматична система розпізнавання облич, що її запровадив Facebook, викликала в Європейському союзі сумніви щодо відповідності принципам захисту приватної інформації, пише Mashable. Новація дозволяє значно скоротити у часі процес відмічання користувачами друзів на фотографіях. Тепер соціальна мережа сама пропонує мітку для тієї чи іншої особи, базуючись на зображеннях, які вже завантажено в систему, а користувачеві залишається лише прийняти чи відхилити її.

 

Функція за замовчуванням включена, але її можна вимкнути у налаштуваннях приватності.

 

Європейський Союз стурбований нововведенням, адже, на переконання тамтешніх чиновників, відмічання людей має відбуватися виняткової за їхньої згоди, і ця функція не повинна бути активною за замовчуванням.

 

У минулому європейські регулятори вже робили зауваження таким компаніям як Microsoft, Google та Yahoo за надто довгі терміни зберігання персональної інформації, що вело до корекції політики цих корпорацій. Facebook неодноразово піддавали критиці за недостатні зусилля із захисту приватності своїх користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду