Експерти обговорили, яким має бути інформаційне забезпечення євроінтеграції

00:00,
11 Липня 2012
1299

Експерти обговорили, яким має бути інформаційне забезпечення євроінтеграції

00:00,
11 Липня 2012
1299
Експерти обговорили, яким має бути інформаційне забезпечення євроінтеграції
Концепцію державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції на 2013-2015 роки обговорили експерти під час круглого столу  «Інформаційне забезпечення європейської інтеграції: потреби та методи».

В обговоренні взяли участь представники Міністерства закордонних справ, Кабінету міністрів України, Держкомтелерадіо, представники громадських організацій та журналісти.

Експерти переконані, що політика євроінтеграції може бути успішною лише за умови стабільної суспільної підтримки, якої на сьогодні нема. «Соціологічні дані свідчать про  суперечливе, неоднозначне  ставлення українських громадян до європейської інтеграції.  З одного боку,  протягом останніх 10 років спостерігається підтримка  більшістю населення  приєднання України до ЄС на рівні 45%-58%. З іншого   такий вибір не є стійким і зазнає ерозії в разі необхідності зробити остаточний стратегічний вибір між двома інтеграційними напрямами - європейським і євразійським»,  йдеться у документі, представленому Громадською експертною радою при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, яку очолює Валерій Чалий.

Експерти під час обговорення звернули увагу на те,  що державна програма інформування громадськості з питань європейської  інтеграції  України на 2004-2007 років (затверджена Указом президента України від 13 грудня  2003 року №1433) та Державна цільова програма інформування громадськості з питань  європейської  інтеграції України на 2008-2011 років.  (затверджена Кабінету міністрів України від 2 липня 2008 р. №594) не були виконані  насамперед  через  недостатнє  фінансування.

Представлена на обговорення громадськості концепція також ще не отримала підтримки Кабміну, а отже, і державного фінансування. Це питання виноситиметься на розгляд уряду не раніше осені. «Я ще не впевнений як уряд відреагує на такі документи, бо поки це тільки позиція МЗС», –  заявив під час  круглого столу голова Громадської експертної ради Валерій Чалий.

До осені експертна група, яка працювала над концепцією, планує завершити її розробку, а також напрацювати детальний план заходів її реалізації.

Детальніше про обговорення Концепції державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції читайте найближчим часом на сайті MediaSapiens.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сегодня
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду