«Ера ботів» ставить під сумнів ефективність реклами у Facebook

00:00,
21 Липня 2012
1104

«Ера ботів» ставить під сумнів ефективність реклами у Facebook

00:00,
21 Липня 2012
1104
«Ера ботів» ставить під сумнів ефективність реклами у Facebook
Маркетингові віддiли багатьох компаній високо цінують кількість Facebook-«лайків», однак чи не є це перебільшенням? 

«Компанії даремно витрачають великі суми грошей, щоб отримати «лайки» від користувачів, які насправді не цікавляться їхніми продуктами», – такий висновок робить BBC на основі власного дослідження.

Основна частина прибутків Facebook надходить з реклами – однією з ключових цілей якої є здобути нові «лайки». Якщо користувач «лайкнув» бренд, або його продукт у соцмережі, останній може публікувати інформацію в стрічці новин користувача, надсилати йому повідомлення та виходити на зв’язок з його друзями.

Раніше цього року компанія Facebook повідомила, що приблизно 5-6% серед 901 млн. її користувачів можуть бути несправжніми – а це 45-54 млн. акаунтів, зауважує кореспондент з технологій BBC News Рорі Селлан-Джонс.

«Переконаний, Facebook намагається закрити ці профілі, але буває важко відрізнити справжні акаунти від фальшивих», – каже Грегем Клулі, представник фірми Sophos, котра працює у сфері інтернет-безпеки.

Однак, як зауважує пан Клулі, соцмережа зацікавлена в тому, аби применшити цю проблему.

«Щоразу, коли реклама фірми натрапляє на несправжнього користувача Facebook, Facebook заробляє гроші», – наголошує він.

Майкл Тінмут, консультант з маркетингу в соціальних медіа, організовував рекламні кампанії для підприємств у Facebook.

Спочатку його клієнти були задоволені результатами. Однак втратили оптимізм, дізнавшись, хто саме клікав на їхню рекламу – більшість «лайків» припадали на Філіппіни та Єгипет.

«Цим користувачам було від 13 до 17 років, імена дуже підозрілі, а коли ми копнули глибше, то з’ясували, що деякі з цих користувачів «лайкнули» 3, 4 і навіть 5 тис. сторінок», – розповів Тінмут.

«Facebook применшує важливість проблеми підроблених профілів», – резюмує BBC, вказуючи на слова речника соціальної мережі, який відзначив, що компанія «ознак значної проблеми не бачить».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
All Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду