Google вважає «дудли» просвітницьким інструментом

00:00,
31 Жовтня 2012
1614

Google вважає «дудли» просвітницьким інструментом

00:00,
31 Жовтня 2012
1614
Google вважає «дудли» просвітницьким інструментом
Святкові логотипи, так звані «дудли», котрі періодично з’являються на головній сторінці пошуковика, компанія розглядає як освітній елемент, розповіла РІА «Новости» художник Google Софія Фостер-Діміно.

«Дудли» зазвичай присвячуються відомим людям, або святковим датам, – при цьому художники експерементують із форматами, створюючи інтерактивні, музичні, або навіть ігрові логотипи.

«Дудли» – це певна можливість розповісти людям про щось нове, навчити їх чомусь. Своєрідний навчальний інструмент. Ми можемо розповісти людям про вченого, інноватора, письменника або подію, про які вони ніколи до цього не чули», – відзначає Фостер-Діміно.

Вибір дати чи «дудлу», за її словами, може відбуватися у різний спосіб: це і обговорення між художниками Google, пропозиції користувачів, думки співробітників Google.

«Кожні три місяці у нас відбуваються зустрічі із співробітниками, на яких ми обговорюємо «дудли», котрі можна було б намалювати», – розповідає художниця.

Після того як «дудл» створено, художники обговорюють його, наприклад, на предмет естетичної цінності, або ж відповідності культурним особливостям тієї чи іншої країни. У створенні логотипів художникам допомагають технічні спеціалісти та маркетологи, котрі проводять соціологічні дослідження.

Для створення «дудлів» Google запрошує і сторонніх художників. «Наприклад, нещодавно ми запрошували дизайнерів з фінської компанії Marimekko для створення «дудлу» на честь першого дня весни і першого дня осені, а «дудли» про перший день літа і перший день зими малював японський художник Такаші Муракамі», – розповідає Фостер-Діміно.

Художники Google ведуть пошук нових ілюстраторів постійно. Члени команди звертають увагу на різні ілюстрації – в інтернеті, в книгах, в журналах. Якщо якась з них дуже сподобалася, її демонструють всій команді. У разі схвалення всіма художниками, ілюстратора запрошують на співбесіду.

У середньому «дудл» створюється за 2-3 тижні. Однак, наприклад, над серією логотипів, присвячених Олімпіаді в Лондоні, художники працювали близько шести місяців.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Дудл» на тему Вінсента Ван Гога / Google
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду