Інтернет голосує за назви супутників Плутона

00:00,
13 Лютого 2013
1341

Інтернет голосує за назви супутників Плутона

00:00,
13 Лютого 2013
1341
Інтернет голосує за назви супутників Плутона
Нововідкриті супутники поки що мають назви P4 і P5, рекомендувати нові імена для супутників можна на сайті Pluto Rocks.

Результати інтернет-голосування щодо варіантів назв нововідкритих супутників Плутона P4 і P5 у якості рекомендацій буде винесено на розгляд Міжнародного астрономічного союзу. Голосовування триватиме на сайті Pluto Rocks до 25 лютого.

Четвертий та п’ятий супутники Плутона було відкрито у 2011 і 2012 роках за допомогою космічного телескопу «Хаббл» (Hubble Space Telescope, HST) групою під керівництвом Марка Шоуолтера (Mark Showalter) з Інституту проекту SETI.

Згідно з правилами Міжнародного астрономічного союзу, супутники Плутона повинні отримати імена персонажів греко-римської міфології, пов’язаних з підземним царством Аїда.

На спеціально створеному сайті Pluto Rocks користувачі можуть проголосувати за 12 міфологічних імен – Ахерон, Алекто, Цербер, Ереб, Еврідіка, Геркулес, Гіпнос, Лєта, Обол, Орфей, Персефона і Стікс.

Запропонувати можна і свій варіант, однак він повинен бути пов’язаний із міфологією Царства Мертвих.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сайт Pluto Rocks / MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду