У Сумському університеті презентують «Освітню програму Вікіпедії»

00:00,
19 Листопада 2012
1261

У Сумському університеті презентують «Освітню програму Вікіпедії»

00:00,
19 Листопада 2012
1261
У Сумському університеті презентують «Освітню програму Вікіпедії»
Wikipedia продовжує співпрацю з українськими вищими навчальними закладами.

Презентація «Освітньої програми Вікіпедії» відбудеться у Сумському державному університеті 20 листопада, повідомляє «Вікімедіа Україна».

Програму презентуватиме член правління ГО «Вікімедіа Україна» Сергій Петров.

Основна ідея «Освітньої програми Вікіпедії» полягає у залученні до редагування енциклопедії школярів та студентів.

Також буде презентовано окрему структурну складову програми – «Українську Вікіпрограму для вишів»: написання та поліпшення статей україномовної Wikipedia студентами та аспірантами вищих навчальних закладів України.

На заході, як відзначає «Вікімедіа Україна», планується презентувати міжнародний досвід цієї освітньої ініціативи як інноваційного підходу до організації навчального процесу у світі, а також розповісти про перші кроки з реалізації подібної програми в Україні – у Харківському національному університеті ім. В.Н.Каразіна та Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

Також в рамках презентації буде проведено тренінг з основ редагування Wikipedia.

Українська Wiki вже має досвід співпраці з вищими навчальними закладами країни. Так, нещодавно було оголошено про налагодження співпраці із Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди.

Наприкінці травня енциклопедія оголосила про співпрацю з Харківським національним університетом імені Каразіна. 

Угода, укладена між університетом та «Вікімедіа Україна», передбачала написання статей до української Wiki студентами та аспірантами університету – замість навчальних рефератів.

У квітні в Сумському держуніверситеті відбулася презентація «Українська Wikipedia: як долучитися до спільної справи». Студентів та викладацький склад вишу ознайомлювали з можливостями енциклопедії, чинними проектами фонду «Вікімедіа Україна», а також розробкою моделей співпраці, які сприяли б створенню контенту для проектів «Вікімедіа» студентами і науковцями університету.

Сумський державний університет став першим навчальним закладом, котрий уклав з «Вікімедіа Україна» меморандум про співпрацю.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Вікімедіа Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду