«Вікімедіа Україна» нагородила переможців фотоконкурсу «Wiki любить Землю»

00:00,
11 Червня 2013
2231

«Вікімедіа Україна» нагородила переможців фотоконкурсу «Wiki любить Землю»

00:00,
11 Червня 2013
2231
«Вікімедіа Україна» нагородила переможців фотоконкурсу «Wiki любить Землю»
Громадська організація «Вікімедіа Україна», яка розвиває енциклопедію Wikipedia в Україні, завершила конкурс «Wiki любить Землю», і нагородила обраних експертним журі переможців. Про це повідомляється у блозі «Вікімедіа Україна».

Фотоконкурс «Wiki любить Землю» тривав з 15 квітня по 15 травня 2013 року. Оргкомітет «Wiki любить Землю» відзначав, що метою конкурсу було зробити високоякісні фотографії української природи суспільним надбанням. У наступному році організатори планують зробити конкурс міжнародним.

Із близько 7,4 тис. об’єктів природно-заповідного фонду України було сфотографовано 1104. Загалом 365 учасників конкурсу завантажили більше 11,7 тис. фото. Конкурсні фотографії пам’яток будуть розміщені у Wikimedia Commons («Вікісховищі») на умовах вільної ліцензії.

«Wiki любить землю» – не просто конкурс, а перша в історії України база фотографій природно-заповідних територій. В інтернеті немає жодної іншої сторінки, окрім «Wiki любить Землю», яка б містила назви і навіть короткий опис всіх територій природно-заповідного фонду України (ПЗФ). І це – велика відповідальність. Десятки сайтів, котрі містять інформацію про окремі заповідні території, не згадують і чверті наявних об’єктів ПЗФ. Тому кожен, хто додав своє фото до «Вікісховища», зазначивши його приналежність до конкретної заповідної території – можливо, зробив унікальну справу», – відзначив заступник голови Національного екологічного центру України, член журі конкурсу Олексій Василюк.

Аліна Севастюк, керівник відділу з розвитку бізнесу КПМГ в Україні, віце-президент Всеукраїнської ліги із зв’язків із громадськістю підкреслила: «Фотопроект «Wiki любить Землю» є унікальним за ідеєю, процесом збору та прозорістю оцінки конкурсних робіт. «Wiki любить Землю» — конкурс державного значення, який має довгостроковий ефект та є цінним у багатьох аспектах. «Wiki любить Землю», на мою думку, виховує патріотизм та гордість за те, що ми живемо у такій красивій країні, і дає багатогранну уяву про вічну красу всієї планети Земля».

12 фото, які журі конкурсу визнало найкращими, зробили шість авторів, всі вони отримали нагороди, це – користувачі Krasnickaja Katya, Сергій Криниця (Haidamac), Balkhovitin, Деревягін Ігор, Михайло Пецкович, Львів та Слава Леонтьєв.

«Світанок на горі Ай-Петрі», автор Katya Krasnickaja. 1-ше місце у номінації «Найраще фото»:

«Дністровський каньйон», Заліщики, Тернопільська область, автор Сергій Криниця (Haidamac). 2-ге місце у номінації «Найкраще фото»:

«Склоподібне оголення верхньої крейди», Краматорськ, Донецька область, автор Balkhovitin. 3-тє місце у номінації «Найкраще фото»:

Переможці конкурсу в номінації «За найбільшу кількість сфотографованих пам’яток»: Haidamac – 262 пам’ятки, Denis Vitchenko – 161 пам’ятка, Kiyanka – 110 пам’яток, RBohdan – 86 пам’яток, Revontulet – 64 пам’ятки.

«Вікімедіа Україна» анонсувала фотоконкурс «Wiki любить Землю» на початку квітня 2012 року.  Партнерами конкурсу були, зокрема, Національна спілка краєзнавців України, Національний екологічний центр України і Міжнародна мережа KPMG. Також фотоконкурс «Wiki любить Землю» було презентовано на міжнародній конференції Wikimedia Conference-2013, яка проходила з 18 по 21 квітня у Мілані.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Katya Krasnickaja, Wikimedia Commons.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду