Партнери програми «Бібліоміст» зібрали на модернізацію українських бібліотек 1,1 млн грн

00:00,
16 Травня 2013
1988

Партнери програми «Бібліоміст» зібрали на модернізацію українських бібліотек 1,1 млн грн

00:00,
16 Травня 2013
1988
Партнери програми «Бібліоміст» зібрали на модернізацію українських бібліотек 1,1 млн грн
Програма «Бібліоміст» підбила підсумки 5-го раунду конкурсу на організацію нових послуг у бібліотеках, у рамках якого було зібрано більше 1,1 млн грн на модернізацію публічних бібліотек. Про це повідомляється у прес-релізі програми.

У рамках програми «Бібліоміст» комп’ютерну техніку вже було надано 1578 бібліотекам, 237 бібліотек отримають комп’ютерну техніку до осені поточного року.

«Бібліоміст» працюватиме в Україні до 31 жовтня 2014 року з метою надати бібліотекам можливість пропонувати відвідувачам ширший спектр послуг. Завдяки «Бібліомосту» сьогодні доступ до інтернету у бібліотеках мають мешканці 75% районів України, де є технічна можливість підключення до всесвітньої мережі, відзначає медіаменеджер програми Євгенія Амеліна.

«Бібліоміст» – партнерська програма Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант у розмірі $25 млн. Партнер програми корпорація Microsoft безкоштовно надала українським бібліотекам програмне забезпечення на суму близько $9 млн. У планах програми – до кінця 2013 року обладнати комп’ютерами з доступом до інтернету та іншою технікою  більше 1,9 тис. українських бібліотек.

Співробітники бібліотек, які долучаться до програми, проходять навчання у галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, котрі функціонують у кожній області та АР Крим.

IREX – заснована у 1968 році міжнародна неприбуткова організація, розробник інноваційних програм покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ і сприяння розвитку громадянського суспільства. Філіали IREX розташовані у більше ніж 100 країнах світу. Фундація Білла та Мелінди Гейтс обрала IREX для реалізпції програми «Бібліоміст» в Україні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Бібліоміст».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду