54% населення планети захищені від реклами сигарет у ЗМІ

00:00,
12 Липня 2013
1248

54% населення планети захищені від реклами сигарет у ЗМІ

00:00,
12 Липня 2013
1248
54% населення планети захищені від реклами сигарет у ЗМІ
Заборона реклами тютюнових виробів у медіа посідає перше місце у світі за частотою введення серед усіх заходів по боротьбі з тютюнокурінням.

Якщо 2010 року захищеними від реклами тютюну у ЗМІ було 32% населення Землі, то 2012 – вже 54%. Натомість аналогічні показники інших антитютюнових ініціатив – заборони зовнішньої реклами і спонсорства, заборони куріння у громадських місцях, нанесення попереджень про шкідливість куріння на пачки сигарет – зросли на 1-6%. Про це йдеться у звіті ВООЗ «Епідемія тютюнопаління у світі, 2013».

Зростання відсотку населення планети, яке захищене тими чи іншими антитюютновими заходами. Сірий - показник за 2010 рік, синій - за 2012. 

У 144 країнах заборонена реклама сигарет по телебаченню і на радіо, у 43 з них – діє абсолютна заборона, у 78 – часткова, у 23 – мінімальна.

У 106 діють обмеження щодо показу сцен куріння і прихованої реклами сигарет у фільмах та телепрограмах. У 33 країнах це обмеження повне, у 59 – часткове, у 14 – мінімальне.

Щодо заборони реклами у пресі, то вона передбачена законодавствами 129 країн. 38 з них ввели повну заборону, 69 – часткову, 22 – мінімальну.

Кількість країн, в яких введено заборону реклами тютюнових виробів у ЗМІ

Повна заборона просування тютюнових виробів у ЗМІ, зокрема, заборона публікацій про корпоративну відповідальність тютюнових компаній, зображення сцен куріння в редакційних фото- чи відеоматеріалах, продакт-плейсмент впроваджена у 37 країнах. Ще у 18 є часткова заборона, у 14 обмеження є мінімальними, а в 104 – не існують взагалі.

Кількість країн, в яких діє заборона просування тютюнових виробів у ЗМІ

Нагадуємо, «Медіафільтр» щоденно публікує переклад і стислий виклад одного із розділів звіту ВООЗ «Епідемія тютюнопаління у світі, 2013», а також робить огляд медійних антитютюнових кампаній, які ВООЗ визнала найбільш ефективними. Матеріали можна знайти за тегом «звіт ВООЗ-2013».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
stockfresh.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду