Wikipedia проведе конкурс з написання статей про схід України і південь Росії

00:00,
16 Липня 2013
1237

Wikipedia проведе конкурс з написання статей про схід України і південь Росії

00:00,
16 Липня 2013
1237
Wikipedia проведе конкурс з написання статей про схід України і південь Росії
В рамках конкурсу Wikipedia будуть створені нові статті про схід України і південь Росії російською і українською мовами. Про це 15 липня повідомляє «Вікімедіа Україна».

Громадські організації «Вікімедіа Україна» і Асоціація почесних громадян, наставників і талановитої молоді домовилися про заснування номінації зі створення україномовних статей в рамках оголошеного раніше конкурсу «Галерея слави півдня Росії і сходу України».

Конкурс, відзначає «Вікімедіа Україна», далекий від політики настільки, наскільки це можливо. «У певній мірі взятися за організацію конкурсу в Україні нас підштовхнули ЗМІ, які, в гонитві за сенсацією, поплутали краєзнавство з геополітикою. Тепер, я думаю, всім зрозуміло, що створення у російськомовній Wikipedia статей, присвячених Україні, не означає територіальних претензій на області східної України. Ми будемо особливо вдячні вікіпедистам, котрі напишуть статті про південь Росії в україномовній Wikipedia», – розповів один з авторів проекту Леонід Шафіров.

Голова правління «Вікімедіа Україна» Анатолій Луцюк зауважив, що історія, культура, природа сходу України і півдня Росії все ще недостатньо детально описані в українській Wikipedia, тому «Вікімедіа Україна» з ентузіазмом відгукнулася на пропозицію асоціації про проведення конкурсу в українському розділі енциклопедії.

Відповідно до загальних умов конкурсу, матеріали повинні присвячуватися історії, культурі, географії, природі, а також відомим мешканцям Південного та Північнокавказького федеральних округів Росії і Харківської, Донецької, Луганської областей України. Таким чином, конкурсні матеріали будуть розглядатися в трьох категоріях: «Історія та культура», «Природа і географія» і «Біографічні статті».

Публікації слід розмістити у Wikipedia і на сайті асоціації. Учасники не обмежуються за віком і територією проживання. Переможців конкурсу журі оголосить у жовтні 2013 року.

На думку організаторів проекту, проведення конкурсу з матеріальним заохоченням, стане додатковим стимулом для розвитку україномовної Wikipedia. За перше місце переможець кожної номінації отримає 4 тис. грн, за друге – 3 тис. грн, за третє – 2 тис. грн.

«Вікімедіа Україна» – заснована у 2009 році некомерційна організація, яка сприяє поширенню енциклопедичних знань. Провідним напрямком діяльності «Вікімедіа Україна» є розвиток українського розділу енциклопедії Wikipedia. Асоціація почесних громадян, наставників і талановитої молоді заснована в квітні 2011 року. Свою основну мету організація визначає як створення умов для розвитку і самореалізації талановитої молоді, сприяння зміцненню зв’язків між поколіннями і створення єдиного інтелектуального та інформаційного простору для взаємодії молодих і досвідчених спеціалістів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Rainy Day.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду