Інститут світової політики пропагує євроінтеграцію за допомогою карикатур

Інститут світової політики пропагує євроінтеграцію за допомогою карикатур

00:00,
5 Вересня 2013
7222

Інститут світової політики пропагує євроінтеграцію за допомогою карикатур

00:00,
5 Вересня 2013
7222
Інститут світової політики пропагує євроінтеграцію за допомогою карикатур
Інститут світової політики пропагує євроінтеграцію за допомогою карикатур
«Є краща сторона Європи!» - саме таку назву має інформаційна кампанія, присвячена євроінтеграції України, яку проводить Інститут світової політики. Українським громадян про європейські реалії розповідають через карикатури. 

«За допомогою карикатур з двома реальностями - українською та європейською - ми хотіли продемонструвати найбільш очевидні та вражаючі відмінності між життям в Україні і життям в країнах ЄС. Причому, хотіли зробити це не з допомогою абстрактних політичних заяв, а максимально доступним способом для пересічного українця - з допомогою зрозумілих малюнків і доступних коментарів, які пояснюють ці відмінності» - розповіла в коментарі для MediaSapiens директор Інститут світової політики Альона Гетьманчук.

До проекту долучилися відомі українські художники-карикатуристи Марина Туровська, Костянтин Казанчев, Ігор Бежук та Олексій Кустовський.

Художники охопили максимальну кількість сфер, аби наглядно показати, як українські реалії відрізняються від європейських.

Ось так, наприклад, зображено, скільки українці переплачують за іномарки.

А ось так показаний рівень міжлюдської недовіри.  

Так художники бачать українських та європейських пенсіонерів.

А це актуальна останнім часом тема - про українську міліцію та європейську поліцію.

Альона Гетьманчук каже, що «ці малюнки - це можливість також показати, що ЄС - це на лише високі соціальні стандарти чи якісні дороги, але й, наприклад, у середньому на 10 років довша тривалість життя, ніж в Україні, набагато якісніша освіта (жоден український університет не входить до 200 найкращих університетів світу, у ЄС таких університетів 77), абсолютно інші вимоги до питної води, обов"язкова, щонайменше дворічна гарантія на придбані товари і ще багато речей, про які чимало українців ніколи в контексті євроінтеграції навіть не задумувались, про що, до речі, самі зізнаються під час безпосереднього спілкування».

Вона зазначила, що формат карикатур був обраний ще й тому, що інформаційній кампанії з євроінтеграції не вистачає позитивного налаштування. «Замість того, щоб формувати й укріплювати у свідомості позитивні образи ЄС, ми постійно ведемо боротьбу з негативними міфами про Євросоюз» - вважає директор Інституту світової політики.

Карикатури уже побачили мешканці 10 українських міст. Цей проект здійснюється в рамках Вуличних євроуніверситетів Інституту світової політики - формат, який передбачає спілкування європейських та українських експертів з пересічними мешканцями України на теми євроінтеграції просто неба.

Більше карикатур на тему євроінтеграції можна знайти на сайті Інституту світової політики

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Інститут світової політики
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду