Підлітки навчатимуть медіаграмотності однолітків у Добропіллі

Підлітки навчатимуть медіаграмотності однолітків у Добропіллі

11:43,
6 Березня 2020
3529

Підлітки навчатимуть медіаграмотності однолітків у Добропіллі

11:43,
6 Березня 2020
3529
Підлітки навчатимуть медіаграмотності однолітків у Добропіллі
Підлітки навчатимуть медіаграмотності однолітків у Добропіллі
Автори:
Місцеві молодіжні команди отримали кошти від ЄС та ЮНІСЕФ на втілення своїх авторських проєктів.

У Добропіллі на Донеччині троє підлітків  заснували власний проєкт «Winners». В рамках проєкту вони проводитимуть тренінги для однолітків з таких тем: ораторське мистецтво, профорієнтування, ефективні переговори, розвиток лідерських якостей, проєктний менеджмент і командна робота, йдеться на Facebook-сторінці проєкту Upshift Україна.

«У нас багато активної, розумної молоді, яка хоче вчитись новому. Але в Добропіллі не проводять таких тренінгів для підлітків, як наприклад, у великих містах. А їздити кудись не завжди є можливості чи ресурси», — зазначають школярі.

У Маріуполі фінансування від ЄС та ЮНІСЕФ отримали п'ять молодіжних команд. Переможцями стали команди, які мають намір створити центр планування сім'ї та освіти на тему засобів контрацепції, бота з кібербезпеки, інтернет-гру і квест по викриттю фейків, настільну гру, яка розповість про користь вакцинації.

Команда вже успішно провела перший тренінг з основ медіаграмотності. Настя, лідерка проєкту, пройшла відповідне навчання та отримала сертифікат. 

«Під час тренінгу дівчина вчила однолітків критичного мислення, розпізнавати неправдиву інформацію, перевіряти факти, протидіяти маніпуляціям в ЗМІ, виявляти проплачені матеріали», — йдеться на сторінці проєкту.

Потребу у тренінгах з медіаграмотності команда зрозуміла, коли проводила анкетування в школі. Вони виявили, що ні один з опитаних не знав, що таке медіаграмотність. Виправляти становище на тренінг прийшло понад 20 людей: протягом 3 годин підлітки вчились критично мислити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як навчають медіаграмотності в США.

Фото: facebook.com/UPSHIFTUkraine

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду