Фільм «Соціальна мережа» не виправдав сподівань користувачів соцмереж

00:00,
28 Лютого 2011
3270

Фільм «Соціальна мережа» не виправдав сподівань користувачів соцмереж

00:00,
28 Лютого 2011
3270
Фільм «Соціальна мережа» не виправдав сподівань користувачів соцмереж
Наступна спроба – стрічка про Google?

Напередодні вручення премії американської кіноакадемії «Оскар» сайт ReadWriteWeb спробував спрогнозувати переможця, аналізуючи кількість згадок про номінантів у соціальних мережах. Згідно з підрахунками соціального ресурсу AddThis,у розмовах про акторів, номінованих на «Оскар»,майже 2/3 згадок стосуються Джесса Айзенберґа – виконавця ролі Марка Цукерберґа у фільмі «Соціальна мережа» (TheSocialNetwork). На другому місці – Наталі Портман, яка в підсумку була визнана найкращою акторкою.

 

Що ж до фільмів, то понад 42% згадок стосувались фільму «Чорний Лебідь» (Black Swan), головну роль у якому зіграла Наталі Портман. Згідно з іще одним прогнозом, оприлюдненим сайтом TechCrunch,  у номінації «найкращий фільм» перемагав фільм «Промова короля» (The King’s Speech)– себто прогноз виявився правильним – так само, як і прогноз Twitterserve, зроблений за результатами обробки мільйонів твітів про «Оскар». Натомість, прогноз компанії Zeta Interactive, заснований на аналізі 200 мільйонів онлайн-повідомлень, обіцяв перемогу «Соціальній мережі».

 

«Соціальна мережа», стрічка про творця фейсбука, отримала три статуетки у менш престижних номінаціях: «найкращий сценарій за літературним твором», «найкращий монтаж» і «найкраща музика до фільму. Фільм претендував на перемогу у восьми номінаціях. Таким чином, згідно з TechCrunch, «Соціальна мережа» може вважатися найуспішнішим фільмом про сучасні інформаційні технології та інтернет. Раніше «Соціальна мережа» стала найкращим фільмом за версією премії «Золотий глобус».

 

Спостерігачі зауважили, що після отримання премії за найкращий монтаж «Соціальна мережа» була головним претендентом на титул найкращого фільму, адже саме так найчастіше траплялося в історії «Оскара». Лише вісім стрічок за всю історію премії становили виняток, і «Соціальна мережа» стала дев’ятою. Із трьома статуетками стрічка стала третьою за успіхом серед переможців цьогорічних премій – «Промова короля» та «Початок» (Inception) здобули премії у чотирьох н омінаціях.

 

Тим часом в обговореннях результатів вручення «Оскара» вже йдеться про шанси на перемогу для майбутнього фільму про засновників компанії Google. Торік у блозі Deadline з’явилось повідомлення про те, що продюсер Джон Моріс та компанія Groundswell Productions об’єднались із метою викупити права на екранізацію книги Кена Олетти (Ken Auletta) під назвою «Googled: Кінець світу, як ми його знаємо» (Google:The End of the World As We Know it). Ця книга є хронікою виникнення та розвитку компанії Google.

 

«Медіаграмотність»

Ілюстрація - internetno.net

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду