Американські журналісти все менше задоволені своєю роботою – опитування

Американські журналісти все менше задоволені своєю роботою – опитування

00:00,
6 Травня 2014
1010

Американські журналісти все менше задоволені своєю роботою – опитування

00:00,
6 Травня 2014
1010
Американські журналісти все менше задоволені своєю роботою – опитування
Американські журналісти все менше задоволені своєю роботою – опитування
Американські журналісти все більше незадоволені своєю роботою, відчувають відсутність автономії у виборі тем та схильні думати, що галузь рухається в неправильному напрямку.

Про це свідчать результати дослідження Американський журналіст в цифрову епоху, проведеного Школою журналістики Університету Індіани, пише poynter.org.

В опитуванні взяли участь 1080 журналістів. 59,7% із них вважають, що американська журналістика рухається в неправильному напрямку.

На запитання, що є найбільш нагальною проблемою галузі сьогодні журналісти зазначили зменшення прибутків (20,4%), загрози для професії з боку онлайн-медіа (11,4%), скорочення штату (11,2%), необхідність впровадження нової бізнес-моделі та структури фінансування (10,8%), поспішне написання матеріалів (9,9%).

Дослідження «Американський журналіст в цифрову епоху» демонструє погіршення морального духу в редакціях США, яке настало після років звільнень, зменшення доходів та стрімкого переходу до цифрової ери.

Після підйому в 2002 році задоволення від роботи впало до рівня 1972 року, зазначають автори дослідження Ларс Вілнет (Lars Willnat) та Девід Вівер (David H. Weaver).

Погіршується ситуація із автономією журналістів. Якщо у 1971 та 1992 роках більшість журналістів говорили про майже повну свободу у виборі тем, то у 2013 році про це каже лише 33,6%.

Інші висновки стосуються демографічних змін серед представників журналістської професії:

- Опитані журналісти – старші за тих, що були опитані у 2002 році. Середній вік фултайм-журналістів зріс від 41 до 47 років.

- Відсоток жінок-журналістів зріс із 33% у 2002 році до 37,5% у 2013. Однак досі жінок у медіа близько третини. При цьому дослідники зазначають, що така ситуація зберігається попри велику кількість жінок, які випускаються із шкіл журналістики.

- Відсоток представників меншин серед журналістів зменшився із 9,5% до 8,5%. При цьому загалом у США представників меншин налічується 36,6%.

Цікаво також, що середня зарплата жінок становить лише 83% від середньої зарплати серед чоловіків (станом на 2012 рік: $44,342 - зарплата жінок і $50,028 - чоловіків).

Понад 62% журналістів повідомили, що їхня редакція за останній рік зменшилася. 24,2% сказали, що кількість працівників не змінилася. 13,2 відсотки повідомили, що штат їхнього видання збільшився.

З приводу соціальних мереж 40% опитаних сказали, що це важливо для їхньої роботи.

Більшість респондентів сказала, що потребує додаткового навчання, щоб адаптуватися до нових вимог у роботі. 30,5% потребує навичок відезйомки та монтажу, 28,4% - покращення роботи із соціальними медіа, 28,1% зацікавлені у журналістиці даних.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
poynter.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду